Goncalı Mahallesi'nin Üstyapısı Değişiyor

Pamukkale Belediyesi, Laodikya Antik Kenti’nin hemen yanında bulunan ve sit alanı içerisinde yer alan Goncalı Mahallesi’ne önemli yatırım götürdü. Yıllardır sit alanı olması dolayısıyla hizmet noktasında sıkıntı yaşanan Goncalı’da Pamukkale Belediyesi, Koruma Kurulundan titizlikle hazırladığı projeyle izin alarak bu durumu değiştirdi.

Goncalı Mahallesi'nin Üstyapısı Değişiyor
Laodikya Antik Kenti’nin hemen yanında yer alan Goncalı Mahallesi, sit konumu içinde yer aldığı için bu bölgede tüm çalışmalar ve projeler izne bağlı. Bu özel durum ise mahallede hizmetin götürülmesi noktasında yıllardır aksamalara sebep oldu. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Goncalı Mahallesi’ne hizmeti götürmek, mahalle sakinlerinin özlemle beklediği yatırımları gerçekleştirmek, sıkıntıyı aşmak noktasında başta bölgede yapılacak üst yapı ve sosyal donatılar, parklar anlamında titizlikle hazırladığı projeyi Aydın Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na Mart ayında sundu. Hazırlanan projeyi Kurul, temmuz ayında kabul ederek, çalışmaların iznini verdi. Pamukkale Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü ekipleri, bölgede izni alır almaz çalışmalara anında başladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, kaldırım, yol anlamında üst yapı olarak başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Gürlesin’in mahalle sakinleriyle birlikte karşılayan Goncalı Mahalle Muhtarı Selahattin Yılmaz, sit alanı olmalarından dolayı izin noktasında yaşanan sıkıntılar nedeniyle 12 yılı geçen bir süreçte istenilen anlamda hizmet alamadıklarını söyledi.

Pamukkale Belediye Başkanı Gürlesin’e teşekkür eden Muhtar Yılmaz, “Yıllardır beklediğimiz hizmet özlemimizi giderdiniz. Mahallemizin ihtiyaçları bir bir gideriliyor. Çok teşekkür ediyorum” dedi.

Sit noktasında özel konuma sahip Goncalı Mahallesi’ne Koruma Kurulundan izinleri alarak üst yapı anlamında hizmeti ulaştırdıklarını söyleyen Başkan Gürlesin; “Mahalle sakinlerimizin de belirttiği gibi sit noktasında yer aldığı için izinlere bağlı olması nedeniyle Goncalı Mahallemiz istenilen oranda hak ettiği hizmeti alamadı. Mahallemizin beklediği başta üst yapı olmak üzere hizmetleri ulaştırmak için hazırladığımız projelerle Koruma Kurulu’na izin başvurumuz geçtiğimiz ayda onaylandı. Bu durum üzerine mahallemizde anında çalışmalara başladık. Şuanda parke yol ve kaldırım anlamında çalışmalarda yarıya gelindi. 11 bin metrekare parke yol, 3 bin metre kaldırımıyla mahallemiz kısa zamanda yeni bir çehreye kavuşacak. Goncalı hak ettiği tüm hizmetleri alacak” dedi.

Kaynak: İHA