Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi

BALIKESİR Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Ticaret Odası (BTO) ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Balıkesir Hizmet Merkez Müdürlüğü arasında "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi" protokolü, imzalandı. Burhaniye Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş ile KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay, protokolün imzalanmasının ardından yapılan açıklamalarda eğitimin önemi vurgulandı.

Burhaniye'de Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Sarıbaş, yaptığı açıklamada Oda olarak eğitim çalışmalarına verdikleri önemi anlattı. Bu kapsamda yürütmekte oldukları faaliyetlere bir yenisini ekleyerek girişimcilik kültürünün yaygınlaşmasında, başarılı ve sürdürülebilir işletmelerin kurulması için altyapı oluşturulmasında katkı sağlayacak olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni KOSGEB ile işbirliği içinde gerçekleştireceklerini belirtti.

KOSGEB Balıkesir Hizmet Merkezi Müdürü Hüsamettin Çay, Burhaniye’deki girişimci adayları adına, eğitim organizasyonunu ve eğitim giderlerini karşılamak suretiyle KOSGEB Yeni Girişimci Desteğinden faydalanma imkanı veren Oda Yönetimine ve Özellikle Başkan Sarıbaş’a teşekkür etti.

Başkan Sarıbaş da, 30 kişinin katılacağı eğitim için başvuruların 30.09.2015 tarihi saat 17.00’e kadar Burhaniye Ticaret Odası KOSGEB Temsilciliği’ne yapılacağını, katılımcıların, bu başvuruların içinden bölgenin ihtiyacı da göz önünde bulundurularak iş fikirlerine göre girişimci özelliği bulunan kişiler arasından 01 Ekim 2015 Perşembe günü saat 10.00’da yapılacak olan mülakat yolu ile belirleneceğini ifade etti.

05 Ekim 2015 - 14 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenlenecek eğitimi bitirerek sertifikalarını alan girişimci adayları, işletmelerini kurmalarının ardından projeleriyle birlikte KOSGEB Yeni Girişimci Desteği’ne başvuru yapabilecekler. Projelerin kabul edilmesi halinde, Yeni Girişimci Desteği’nde destek oranı kadın girişimciler ve engelli girişimciler için %80, erkek girişimciler için %70 olmak üzere 30.000 TL’ye kadar hibe, 70.000 TL’ye kadar geri ödemeli destek verilebilecek.

BTO Başkanı Hüseyin Sarıbaş ve KOSGEB Müdürü Hüsamettin Çay protokolün Burhaniye için hayırlı olması dileyerek karşılıklı işbirliğini devam ettirmek istediklerini belirttiler.
Kaynak: İHA