10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası

Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'ndeki turnuvada 9 ülkeden 751 sporcu mücadele ediyor

İSTANBUL - 10. Uluslararası İstanbul Open Karate Turnuvası başladı.

Bayrampaşa Hidayet Türkoğlu Spor Kompleksi'nde düzenlenen ve iki gün sürecek turnuvaya, 9 ülkeden 306 kadın, 445 erkek sporcu katılıyor.

Türk sporcuların yanı sıra Mısır, Rusya, Bulgaristan, Ermenistan, Belarus, İran, Romanya ve Ukrayna'dan gelen 751 sporcu, yıldız, ümit, genç ve veteran kategorisinde, 6 kata ve 26 kumite dalında madalya mücadelesi verecek.

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10.'sunu düzenledikleri turnuvaya yoğun bir katılım olduğunu, sporcu ailelerini de tribünlerde görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.

Bilinçli ailelerin, çocuklarını, sosyal yönden geliştiren, sakinleştiren, disipline eden özellikleri nedeniyle karateye yönlendirdiğini ifade eden Delisan, "Bu açıdan altyapı sporcusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Bu organizasyonun hemen arkasından 47 ülkeden 533 sporcunun katılacağı Karate 1 Premier Lig düzenlenecek. Bu iki organizasyonu özellikle arka arkaya getirdik ki her iki turnuvada da mücadele edecek sporculara kolaylık olsun. Millilerden Serap Özçelik, Burak Uygur ve Mehmet Yakan gibi dereceli sporcular da burada olacak. Tüm sporculara başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

Turnuva yarın final karşılaşmalarıyla sona erecek.
Kaynak: AA