Özel Ürettiği Balı Cumhurbaşkanı Ve Başbakana Hediye Etmek İstiyor

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 50 yıldır arıcılıkla uğraşan Servet Köylü, özel olarak yaptırdığı çerçevede ürettiği balı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye etmek istediği belirtti

Sivas'ın Suşehri ilçesinde 50 yıldır arıcılık yapan Servet Köylü (57) normalinin iki katı büyüklüğünde olan çerçevede ürettiği balı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'na hediye etmek istiyor.

Köylü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arıcılığın baba mesleği olduğunu belirtti.

Bu yıl ilk defa 48 santimetre eninde ve 48 santimetre boyunda yaptırdığı özel çerçevelerde bal ürettiğini ifade eden Köylü, "Deneme amacıyla arı kovanını ve peteklerini de farklı ürettik. İlk ürünlerimizi aldık, başarılı oldu. İnşallah önümüzdeki yıl da üretime devam edeceğiz" dedi.

Farklı yöntem kullanarak ürettiği ballardan cumhurbaşkanı ve başbakana hediye etmek istediği dile getiren Köylü, "Şayet cumhurbaşkanımız ve başbakanımız Sivas'a gelirlerse bu ballardan kendilerine hediye edeceğim. Sivas'a gelmemeleri durumda ise ilçe idarecileri aracılığıyla kendilerine göndereceğim" diye konuştu.

Köyle, normal çerçevelerde üretilen balların 3 kilogram, özel çerçevede ürettikleri balların ise 6-7 kilogram ağırlığında olduğunu dile getirerek, normalinden büyük çerçeveler için kovanlara fazla arı koyduklarını söyledi.

Ürettiği balları Suşehri ilçesinin yanı sıra İzmir ve İstanbul'da satışa sunduklarını aktaran Köylü,  "Pazar sıkıntımız olmuyor, bizden bal alan bazı müşterilerimiz yurt dışına gönderiyor” ifadelerini kullandı.

Köylü, ürettikleri balın kaliteli olması nedeniyle yoğun talep gördüğünü belirterek, şunları kaydetti:

“Kösedağ eteklerinde kekik ve kevenin çok olmasından dolayı arılarımızı o bölgede bekletiyoruz. Yüksek rakımlı bitki örtüsü bal kalitesini her zaman artırır. Kösedağ yüksek rakımlı ve çiçeğin bol olduğu bir bölge, bu yüzden de Kösedağ balı kaliteli oluyor. Her bir kovandan yaklaşık 20-30 kilogram arasında ürün alıyoruz ve kilosunu 30 liradan satıyoruz."
Kaynak: AA