Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat'tan Sağduyu Çağrısı

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Ankara Büyükşehir Belediyesi Güven park Resim galerisinde Ressam Fatma Biçer’in Resim sergisinin açılışına katıldı.

Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Canpolat'tan Sağduyu Çağrısı
Birbirinden güzel sanat eserlerinin buluştuğu sergide Canpolat, "Ülke kardeşliği’’ ve ’İzmir Muhtaç Çocuklar İçin Elele Derneği’ adına yapılan sergiyi gezdi. Canpolat, sergide gösterilen katkı ve duyarlılıkla, zor dönem geçiren ülkenin hassasiyetlerine değinerek yapıldığını ve bu örnek davranışla hep birlikte bu çalışmaların sanat yoluyla her zaman içimizde yaşatılması ve çoğaltılması gerektiğini vurguladı.

Osmanlı Ocakları Genel Başkan Canpolat Osmanlı Ocakları olarak kesinlikle terörün karşısında olduklarını ve son dönemlerde yaşanan şehit haberleri dolayısıyla büyük üzüntü içinde olduklarını belirti. Bu yaşanan vahim durum karşısında ülkenin ve milletin kesinlikle sağduyulu hareket etmelerini Kardeşlik ve ümmet bilincinin korunması gerektiğini anlatan Canpolat, dış mihrakların ülkemiz genelinde yaşanan trajedilere sevindiğini ve kardeşliğimizin, Osmanlıdan gelen medeniyetimizin parçalanmasını isteyerek içerideki ihanet şebekelerinin ve destekçisi olan paralel yapının beraber hareket edip son surat çalıştıklarını söyledi.



Ayrıca Osmanlı Ocakları Genel Merkez Kadın Kolları Yönetiminden olan Fatma Biçer yaptıkları eserin Osmanlı şuuruyla kardeşlik ve merhamet sorumluluğunu uyandırmak olduğuna, Osmanlı sanatlarından ebruli sanat çalışmalarının ve çeşitli resim karelerinin bulunduğu sergide, Türkiye deki her renk ve ırkı temsilen kardeşlik mozaiğine vurgu yaptığını söyledi.



Açılışa katılımın yoğun olduğu sergide Osmanlı ocakları Genel Merkezi Başkanı Canpolat sergiyi gezerek ana temasında kardeşlik ve bir bütünlük vurgusu veren çalışmayı yapan Ressam Fatma Ölçer’i tebrik etti.

Katılımlarından dolayı ‘’İzmir Muhtaç Çocuklar için Elele Derneği’’ sanata olan hassasiyetlerinden dolayı Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat’a teşekkür plaketi verdi.
Kaynak: İHA