MAK Eğitimlerle Daha Da Güçlenecek

Mudanya Belediyesi bünyesinde 2007'de kurulan Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliğinin (MAK), deneyimli ekip nezaretinde sürdürdüğü eğitimlerle daha da güçleneceği bildirildi.

MAK Birliği Ekip Lideri Aykut Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, ekibin aldığı eğitimlerle, su üstü ve su altı personelinin güçlendirildiğini belirtti. Personelin aldığı eğitimler sayesinde daha güçlü bir ekip haline geldiklerini belirten Şener, şöyle konuştu.

"Mavi Keyif Cankurtaran eğitmenleri tarafından, 15 gün boyunca teorik ve pratik eğitimler verilerek bayram haftasında imtihana tabi tutuldular. İmtihanları başarıyla tamamlayan MAK personelimiz, bronz ve gümüş cankurtaran belgelerini almaya hak kazandı. Cankurtaran eğitmeni Hikmet Orakçı ve Altın Cankurtaran asistanı Mesut Dağdagül nezaretinde verilen eğitimler neticesinde Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliğimiz görevlerini yaz kış devam ettiriyor."

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, MAK'ın faaliyetlerini her zaman desteklediklerini belirterek, "MAK denizde aldığı eğitimlerle çok önem taşıdı ve ortaya konulan performans birliği çok daha güçlü bir konuma getirdi. MAK gibi önemli bir birim sadece deniz üstünde veya dağlarda görev yapmıyor. İhtiyaç halinde denizin altında da görev yapacak, bu amaçla cankurtaran eğitmenlerince verilen eğitimler başarıyla tamamlandı" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA