İki Saat Kurtarılmayı Beklediler

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde gece vardiyasına giden işçileri taşıyan işçi servisi selden taşan köprü üzerinde mahsur kaldı. Serviste bulunan 19 işçiyi kurtarmak için can pazarı yaşandı.

İki Saat Kurtarılmayı Beklediler
Saray´da gece boyunca etkili olan sağanak, yaşamı olumsuz etkiledi. İlçede çok sayıda ev ve işyerini su basarken, Saray´ın Küçükyoncalı mahallesinden gece vardiyasına giden işçileri taşıyan servis minibüsü selden dolayı taşan Galata Deresi üzerindeki köprüde mahsur kaldı.

Servis şöförünün yardım istemesi üzerine sel bölgesine gelen itfaiye ekipleri ve Saray Belediyesi ekipleri sele kapılma tehlikesi yaşayan işçi servisinde bulunan 19 işçiyi kurtarmak için seferber oldular, ancak yoğun yağan yağmur ve sel sularının hızla yükselmesi nedeniyle iş makinaları da servis minibüsüne ulaşamadı. Tüm uğraşlar ve sarf edilen çabalara rağmen kurtarılamayan işçiler için Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Garnizon Komutanlığı’nı arayarak tank talebinde bulundu. Yaklaşık 1 saat sonra Sel bölgesine gelen askerler ve kurtarma ekiplerinin uzun uğraşları sonucu sele kapılma riski taşıyan servis minibüsüne tanklarla ulaşılıp 19 işçi kurtarıldı. Yaklaşık iki saat boyunca korkulu anlar yaşayan işçiler, kurtarılmalarının ardından olay yerine gelen ambulanslar ve askeri araçlarla sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Saray Devlet Hastanesi’ne götürüldüler.
Kaynak: İHA