TİKA Kırgızistan'da Ekipman Yardımı Yaptı

BİŞKEK - Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kırgızistan’ın tek kadın cezaevinin dikiş atölyesine ekipman yardımında bulundu.

TİKA Başkanı Serdar Çam ve beraberindeki heyet, iki günlük çalışma ziyareti için geldiği Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te, Kadın Ceza ve Tevkif Evi'ndeki dikiş atölyesine 40 adet dikiş makinesi ve 4 adet profesyonel ütü masası ile buhar kazanını teslim etme törenine katıldı.

Kırgızistan’da sosyal kalkındırma yardım ve destek projeleri çerçevesinde, TİKA Bişkek Program Koordinatörlüğü ve Kırgızistan Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Genel Müdürlüğü tarafından Bişkek Kadın Cezaevi'nde mahkumların da hazır bulunduğu törende konuşan Çam, kadın cezaevi kurumu yönetimi tarafından ekipman yardım talebini yerine getirdiklerini kaydetti. Çam, “Her birimizin dünyada çeşitli görevleri, vazifeleri ve imtihanları vardır. Yeryüzündeki geçici olan bu hayatı başarıyla tamamlayıp dönmek üzere gayret gösteriyoruz. Sizlerin, burada meslek sahip olmanızı ve dışarıdaki hayatınıza döndüğünüzde devletinize hayırlı işler yapmanızı arzu ediyoruz” dedi.

Cezaevi yönetiminin teşekkür konuşmalarının ardından Çam ve Türkiye’nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, cezaevindeki dikiş atölyesine ekipmanları teslim etti, ardından atölyeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Cezaevi yöneticisine ziyaret anısına lale motifli çini bir tabak hediye eden Çam'a, Kırgız tarafı da Kırgız milli kıyafeti, kamçı ve kalpak takdim etti.

Kaynak: AA