Ordu'da Eğitim-Öğretim Başladı

Ordu’da 2015-2016 eğitim-öğretim sezonu açılış töreni yapıldı.

Ordu'da Eğitim-Öğretim Başladı
Ordu’nun Altınordu ilçesi Durugöl İlkokulu’nda 2015-2016 eğitim-öğretim yılı "İlköğretim Haftası Kutlama Programı" düzenlendi.

Düzenlenen programa Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Altınordu Kaymakamı Şenol Esmer, Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, daire müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstaklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Törende konuşan Ordu İl Millieğitim Müdürü Şaban Karataş, Ordu’da 598 okulda, 8 bin 375 öğretmen ile 126 bin 511 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti vereceklerini söyledi.

İyi bir eğitim-öğretim yılı geçirmek istediklerini belirten Karataş, tüm öğretmen, öğrenci ve velilere başarı diledi.

"EĞİTİME HARCANAN BÜTÇE ARTTI"

Programda konuşan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, eğitim-öğretimin önemine vurgu yaptı. Verilen eğitimlerin insana yol gösterici bir unsur olduğunu ifade eden Balkanlıoğlu, "Eğitim bireyler için çok önemli bir unsurdur. Ülke olarak geleceğimize çok önem vermemiz lazım. 10-15 yıldır Millieğitime sağlanan bütçe Milli savunma bütçesinin çok daha üzerine çıktı. Geleceğimiz öğrencilerimiz bir diğer bakış açısı ile de öğretmenlerimizin elinde. Biz öğrencilerimizi kaliteli eğitirsek ileriye güvenle bakarız. Yeni eğitim-öğretim yılının kazasız belasız geçmesini, hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Tören, Durogöl İlkokulu açılış kurdelesinin kesilmesi ve öğrencilere kitap dağıtımının ardından sona erdi.
Kaynak: İHA