Mersin'de 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı

İçel’de 2015-2016 eğitim-öğretim yılı, Mezitli Faris Kokulu İlkokulu’nda düzenlenen törenle başladı. İçel Valisi Özdemir Çakacak, çağdaş bir toplum olarak güvenli, sağlıklı ve müreffeh yaşayabilmenin, donanımlı, iyi yetişmiş insan gücü ve her alanda bunu sağlayan kaliteli bir eğitimle mümkün olabileceğini belirterek, “Bu anlamda tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz” dedi.

Mersin'de 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla merkez Mezitli ilçesindeki Faris Kokulu İlkokulu’nda tören düzenlendi.

Törene, Vali Çakacak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mezitli Kaymakamı Emin Sait Karahaliloğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende, öğrenciler şiirler okurken, Vali çakacak ve protokol üyeleri sınıfları gezerek, özellikle minik öğrencilerle yakından ilgilendiler.

Törende, İl Milli Eğitim Müdürü Koca ve Başkan Kocamaz’ın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Vali Çakacak, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını diledi. 21. yüzyılın hızlı bilimsel ve teknolojik ilerlemelerin, ekonomik ve sosyal gelişmelerin, siyasal değişikliklerin ve kültürel oluşumların öne çıkardığı yeniliklere ve değişikliklere sahne olduğunu vurgulayan Çakacak, “Teknoloji baş döndürücü bir hızla gelişmekte, çağın şartları ve öne çıkardığı değerler bilgi iletişim teknolojilerini üst seviyede kullanabilen, hızlı değişim sürecine ayak uydurabilen bir yapıda olmamızı zorunlu kılmaktadır. Her şeyin insana ve insan aklına odaklandığı bu çağda, eğitim sistemlerini yaratıcı zekaya dönük, edindiği bilgilerden yenilerini üretebilen nesilleri yetiştirecek şekilde oluşturan milletlerin çağın güçlü ülkeleri olarak öne çıktıklarını görmekteyiz. Dolayısıyla çağdaş bir toplum olarak güvenli, sağlıklı ve müreffeh yaşayabilmek, donanımlı, iyi yetişmiş insan gücü ve her alanda bunu sağlayan kaliteli bir eğitimle mümkündür. Bu nedenle çağın gerisinde kalmayan, çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkmayı hedefleyen, sürekli büyüyen ve kalkınan bir Türkiye için ülkemizi dünyanın en büyük ekonomilerinden biri yapmak adına devlet ve millet olarak tüm imkanlarımızı seferber etmekteyiz” diye konuştu.

“EĞİTİMDE BİRÇOK ALANDA TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE DEĞERLERE ULAŞTIK”

Her geçen gün eğitimde büyük yenilikler ve ilerlemeler kaydedildiğini ifade eden Çakacak, eğitime yapılan yatırımın insana, insana yapılan yatırım da ülke geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayarak, eğitime büyük katkı veren hayırseverlere de teşekkür etti. Okul idarecileri ve öğretmenlerin fedakar çalışmaları ile öğrencilerin gözlerindeki parıltının Türkiye’nin geleceği konusunda büyük umutlar verdiğine vurgu yapan Çakacak, “Bu destekten de güç alarak, bilimsel temeller üzerinde ve günün koşullarına uygun, her türlü gelişmeye imkan tanıyan geniş ölçekli düzenlemeleri hayata geçirerek eğitim sistemini çağdaş normlara ulaştıracak çalışmalara kararlı bir şekilde devam etmekteyiz. Okullarımızda çağdaş bir eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin arttırılmasını sağlayacak fiziki ortamların oluşturulmasına büyük önem veriyoruz. İçel olarak bu yıl bin 141 okulda 21 bin 820 öğretmenimiz ve 370 bin 446 öğrencimizle eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlıyoruz. İlimizde eğitim yatırımlarına verdiğimiz öncelik neticesinde, derslik başına düşen öğrenci sayısı, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı, okullaşma oranı, teknik donanım gibi birçok alanda ülke ortalamasının üzerinde değerlere ulaştık” şeklinde konuştu.

Vali Çakacak’ın konuşmasının ardından ilkokul öğrencileri, okul hayatına yeni başlayan anasınıfı öğrencilerine “okulumuza hoş geldiniz” çiçeği verdi. Tören boyunca çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakacak, tören sonrasında protokol üyeleri ile birlikte sınıfları gezerek öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA