Köyceğiz'de İlköğretim Haftası Kutlandı

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı İlköğretim Haftası kutlama töreni Köyceğiz Atatürk Ortaokulu Bahçesinde yapıldı.

Köyceğiz'de İlköğretim Haftası Kutlandı
Törene, Köyceğiz Kaymakamı Gürkan Demirkale, Belediye Başkanı Kamil Ceylan, Garnizon Komutan Vekili J. Binbaşı Evren Kaptan, Emniyet Müdürü Burhan Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı ve Talim Terbiye Kurulu Eski Başkanı Merdan Tufan, Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ, Şube Müdürleri Gönül Fırat ve Ali Toprak, Okul Müdürleri, Öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

Okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine 4. Sınıf Öğrencilerinin “Okula Hoş Geldiniz Karanfili” vermesinin ardından, Köyceğiz Atatürk İlkokulu halk oyunları ekibi bir gösteri yaptı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Milli Eğitim Müdürü Fazıl Karabağ yaptığı konuşma eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitimin niteliğini arttırmak için çaba sarf edildiğini ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Karabağ; ‘’Günümüz dünyasında ülkeler; bilgi ve teknoloji toplumu olma ve birbirlerine üstünlük sağlama yolunda çok hızlı bir yarış ve değişim yaşamaktadırlar. Kalkınmış ve modern ülkeler, eğitim sistemlerini sürekli yenileme ve gözden geçirme ihtiyacı duymaktadırlar. Bütün bunlara paralel olarak Bakanlığımız da; çağdaşlık, akılcılık ve bilimsellik anlayışı doğrultusunda eğitim sistemimizi geliştirmek ve eğitimin niteliğini arttırmak için çaba sarf etmektedir. Buradaki amaç; bireylere bilgi aktarmak, bilgi yüklemek yerine, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi çok iyi kullanabilen, dinamik, özgüveni gelişmiş, soran sorgulayan, kendini ifade edebilen, sağlıklı bir nesil yetiştirmektir’’ diye konuştu.

Kaynak: İHA