'Bireysel Silahsızlanma Günü'

Umut Vakfı'nca düzenlenen "21. Bireysel Silahsızlanma Ödülü: Şiddetsiz Hayat ve Şiddetin Önlenmesi / Yaşama Hak Tanıyın'' konulu afiş yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi

İSTANBUL - Umut Vakfı tarafından "Bireysel Silahsızlanma Günü" dolayısıyla düzenlenen "21. Bireysel Silahsızlanma Ödülü: Şiddetsiz Hayat ve Şiddetin Önlenmesi / Yaşama Hak Tanıyın" konulu afiş yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Umut Vakfı Kurucu Başkanı Nazire Dedeman Çağatay, bir otelde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, "28 Eylül Bireysel Silahsızlanma Günü"nün en önemli etkinliklerinden "Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü"nü bu yıl "ülkenin ve dünyanın dört yanından neredeyse her gün yenisi gelen şiddet ve ölüm haberlerinin bir an önce son bulması, barış dilinin hakim kılınması" mesajıyla yapmadıklarını anımsattı.

Her yıl binlerce insanın ateşli silahlarla hayatını kaybettiğini belirten Çağatay, "Ölenlerin ardında kalanları da düşünürsek her yıl en az 20 bin kişi bireysel silahların mağdurudur. Bireysel silahsızlanmaya özlemimiz her geçen gün artıyor. Silahlar isteyen herkesin anında ulaşabileceği kadar uzaklıkta" ifadesini kullandı.

Nazire Dedeman Çağatay, şiddetin şiddeti doğuracağını ifade ederek, "Umut Vakfı’nın kuruluşundan bugüne verdiğimiz mücadelede ısrarla vurguladığımız 'Silah, şiddetin en uç noktasıdır ve tek işlevi öldürmektir. Silahlardan vazgeçelim, yaşama hak tanıyalım' çağrımı bir kez daha yineliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi. Afiş yarışmasının birinciliğini Nurettin Selçuk Bağcı elde ederken, Senem Türker ikinci, Çağdaş İnci üçüncü oldu.

Yarışmada ödül alan 3 eserin de aralarında bulunduğu 30 afişten oluşan sergi açıldı. Afişlerin, yıl boyunca çeşitli kentlerde sergileneceği bildirildi.

Kaynak: AA