Aliağa'da Sanat Eğitimi İçin Son Günler

Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV), 2015-2016 döneminde de sanat eğitimlerine kendi bünyesinde açtığı kurslarla devam edileceğini açıkladı. Kursiyer adayları 3-4 Ekim tarihlerinde yetenek sınavına tabi tutulacak. Yetenek sınavında dereceye girenler kurslara katılma hakkını elde edecek.

Aliağa'da Sanat Eğitimi İçin Son Günler
ASEV, topluma sanatı sevdirmek, bireyleri sanata teşvik etmek, sanatın yaygınlaşarak gelişmesini sağlamak adına çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Geçtiğimiz dönem toplam bin 300 öğrenciye eğitim veren ASEV, güçlü ve deneyimli eğitimci kadrosuyla hazırladığı geniş kapsamlı kurs programı ile Aliağalıların sanat hayatına bu sene de renk katmaya hazırlanıyor.

KAYITLAR İÇİN SON GÜN 30 EYLÜL

2015-2016 dönemi için kurs kayıtlarını başlatan ASEV’in kursları için kayıt süresi 30 Eylül Çarşamba günü sona erecek. Ancak kursiyer adayları 3-4 Ekim tarihlerinde yetenek sınavına tabi tutulacak. Yetenek sınavında dereceye girenler kurslara katılma hakkını elde edecek. 9 yaş ve üzeri herkesin katılabileceği kurslarda kursiyerler; piyano, gitar (klasik), keman, bağlama, ud, klarnet, ney, kaval, zurna, ritim atölyesi, halk dansları, modern danslar, bale, şan, TSM koro, THM koro, çocuk korosu, tiyatro, hasır örme, takı tasarımı, ebru sanatı ve resim kategorilerinde eğitim alma imkanı bulabilecek. Aliağalılardan gelen yoğun istek üzerine bu yıl ilk defa bateri kursu da açılacak.

ASEV çatısı altında eğitim gören kursiyerler yıl içerisinde; konserler, dans gösterileri, sergiler, yıl sonu etkinlikleri, milli bayram ve özel günler başta olmak üzere birçok etkinlikte performanslarını Aliağalı sanatseverlerin beğenisine sunacak. 2015-2016 sezonu ASEV kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar, Aliağa Belediyesi Açık Hava Tiyatrosu’nda kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecekler.
Kaynak: İHA