'Adriyatik'ten Kafkaslara 3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar' Sempozyumu 01-04 Ekim'de Saraybosna'da

"Adriyatik’ten Kafkaslara 3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar" Sempozyumu 01-04 Ekim tarihleri arasında Bosna-Hersek’in Başşehri Saraybosna’da yapılacak.

Namık Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile Uluslararası Saraybosna Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği "Adriyatik’ten Kafkaslara 3. Uluslararası Geleneksel Gıdalar" sempozyumu 01-04 Ekim tarihleri arasında Saraybosna da yapılacak.

Sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra, Bosna-Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan, İtalya, Almanya, Avusturya, Fransa, Makedonya, Polonya, Slovakya gibi ülkelerin üniversite ve araştırma kuruluşları ile Türkiye’den de üniversitelerin gıda mühendisliği bölümlerinin tamamından, beslenme ve diyetetik bölümlerinden, veteriner fakültelerinden, meslek yüksek okullarının gıda teknolojisi programlarından akademisyenler ve uzmanlar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı araştırma enstitülerinden uzmanlar katılacak.

Katılımcı sayısının 500’den fazla olacağını belirten Namık Kemal Üniversitesi Gıda Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demirci, sempozyumda Süt Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Tahıl Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Et Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Sebze-Meyve Kaynaklı Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Şekerli/Tatlı Gıdalar, Diğer Geleneksel Gıdalar, Geleneksel Gıdaların Güvenliği, Geleneksel Gıdaların Beslenme ve Sosyolojik Yönü ve Geleneksel Gıda Üretim Yöntemlerinin Modernizasyonu konularının görüşüleceğini söyledi.

Kaynak: İHA