Uzungöl'de Bayram Hareketliliği

Trabzon’un Çaykara ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve deniz seviyesinden 1090 metre yükseklikte bulunan Uzungöl, Kurban Bayramı’nda yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.

Uzungöl'de Bayram Hareketliliği
Dik yamaçları, muhteşem orman örtüsü, vadinin ortasında bulunan ve yamaçlardan düşen kayaların Haldizen Deresi’nin önünü kapatmasıyla oluşmuş doğal göl görüntüsü ile beğeni toplayan Uzungöl, Kurban Bayramı’nda yerli ve yabancı misafirlerini ağırlıyor. Kurban Bayramı tatilinde Karadeniz turuna çıkan Cansu Yıldırım, yurt dışına çıkmadan önce kendi doğal güzelliklerimizi görmemiz gerektiğini belirterek, “Bayram tatilinde Karadeniz turunu seçtik. Cennetten bir parça alınmışta sanki buraya koyulmuş gibi. Doğa harikası bir yer. Çok beğendik. Fırsatımız olsa bir kez daha buraya gelmeyi isteriz. Buralar görülmesi gereken yerler. Bir takım girişimlerde bulunarak buralar yok edilmeye çalışılıyor” dedi.

Motosikletle Karadeniz turuna çıkan Erol Dağaşar ise, Uzungöl’ün beklediği gibi olmadığını dile getirerek, “Zavallı ülkem diyorum. Maalesef çevre kirliliğine, gürültü kirliliğine, görüntü kirliliğine kadar bütün kirlilikleri buraya toplamışlar. Burayı bu hale getiren insanlara teşekkür ediyorum. Önceki halini bilmiyorum ama bundan daha kötü olamazdı” diye konuştu.

Kaynak: İHA