Köpeklere '5 Yıldızlı' Bakım

İzmir'de tur şirketlerinin kataloglarında dahi yer alan köpek oteli, bayram tatilinde yüzde 100 doluluğa ulaştı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Güzelbahçe ilçesinde 10 dönümlük arazi üzerine kurulan köpek oteli ve eğitim merkezine İzmirli hayvanseverlerin yanı sıra Çeşme, Kuşadası, Bodrum ve Marmaris'e tatile gidenler de yoğun ilgi gösteriyor.

Bungalov tarzında 24 kulübe bulunan tesise köpeklerini bırakmak isteyen hayvanseverler, küçük kulübeye günlük 40, büyük kulübeye 50, internetten 24 saat canlı izlenebilen suit odalara ise 80 lira veriyor. Buna göre, hayvanseverlerin köpeklerinden ayrı 9 gün tatil yapabilmek için bütçelerinden 360-720 lira ayırmaları gerekiyor.

Köpekler, bu bedel karşılığında, klimalı ve ısı yalıtımlı kulübelerde kalıyor.

Kulübede müzik yayını yapılıyor, ayrıca köpekler, tesisteki havuzdan yararlandırılıyor. Köpekler, havuzdan çıktıktan sonra yıkanıp temizleniyor, kurutulup taranıyor ve kulübelerine geri gönderiliyor.

- Uçakla getirilenleri havaalanında karşılıyorlar

İşletme sahibi Bahadır Karabulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tur şirketlerinin katalogları ve internet sitelerinde de yer alan tesisin, hayvanseverlerden büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Bayramdan 20 gün önce tüm odaların dolduğunu belirten Karabulut, bazı hayvan sahiplerinin uçakla gönderdikleri köpeklerini havalimanında teslim aldıklarını anlattı.

Karabulut, tesisin, köpek oteli olduğunu ancak sahiplerinin talepte bulunmaları durumunda köpeklere eğitim de verdiklerini kaydetti.

Köpeğini otele bırakan Erdal Erel, "Bayram tatilinde olacağımız için köpeğimizi buraya bıraktık. Çok mutlu, iyi vakit geçiriyor, bizden ve evinden ayrı olduğu için strese de girmiyor. Gayet memnunuz" diye konuştu.

Kaynak: AA