Volkswagen yöneticisi Martin Winterkorn istifa etti

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) egzoz emisyonlarını kasıtlı olarak düşük gösterip tüketici ve yetkili kurumları yanıltmakla suçlanan Volkswagen’in tepe yöneticisi Martin Winterkorn istifa etti.

Volkswagen yöneticisi Martin Winterkorn istifa etti
Volkswagen yöneticisi Martin Winterkorn istifa etti
ABD Çevre Koruma Dairesi EPA'nın ortaya koyduğu iddialar şirket tarafından kabul edilmiş ve Winterkorn özür dilemişti.

Volkswagen'in ABD'deki tepe yöneticisi Michael Horn ise önceki gün New York'ta Passat modelinin tanıtımının yapıldığı etkinlikte, “Bu konuda açık olalım. Şirketimiz EPA ve Kaliforniya Hava Kaynakları Dairesi'ne karşı ve hepinize karşı dürüst davranmadı.” şeklinde konuşarak “berbat ettik” sözlerini kullanmıştı.

Skandal sonrası ABD'li yetkililerin 2009-2015 döneminde satılan 482 bin aracın geri çağrılmasını istemeleri sonrası manipüle edilen ölçümlerin, dünya çapında 11 milyon aracı etkilediği belirtiliyor.

ABD'de yapılacak soruşturma sonrası her otomobil için 37 bin 500 Dolar para cezası verilebilecek. Bu da kesilebilecek cezanın 18 milyar Dolar'ı bulması anlamına geliyor.

Alman Spiegel dergisi otomotiv devinin skandal ortaya çıktığından bu yana kaybının 27 milyar Euro'ya ulaştığına yer vermişti.

Volkswagen yöneticisi Martin Winterkorn istifa ettiVolkswagen tarihi cezayla karşı karşıya