Samsun'da Bayram Mesajları

Samsun’da Kurban Bayramı dolayısıyla kurum ve kuruluşlarca kutlama mesajları yayımlandı.

Samsun'da Bayram Mesajları
Samsun Valisi İbrahim Şahin yaptığı açıklamada, “Milletçe, barış ve kardeşlik duygularına daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde mübarek Kurban Bayramı’na kavuşmanın mutluluğunu bir kez daha yaşıyoruz. Bayramlar; insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan sosyal, kültürel, manevi hayatımızın vazgeçilmez müstesna zaman dilimleridir. Bayramların anlamını, güzelliğini ve değerini, sayılı bayram günleriyle sınırlı tutmayarak hayatımızın her döneminde ve tüm ilişkilerimizde hatırlamalıyız. Hoşgörü, barış ve kardeşlik ortamının toplumun tüm kesimlerinde oluşmasının sorunlarımızın çözümünde etkili olacağını unutmamalıyız. Bayramlarda dargınlıkları ve kırgınlıkları unutmalı, birlik ve dayanışmamızı artırmalı, geleceğe olan inancımızı her ortamda korumalıyız. Toplumumuzda çok özel ve anlamlı bir yere sahip olan bu bayram günlerinde, başta aile büyüklerimiz olmak üzere bütün yakınlarımızı, komşularımızı, şehit yakınlarını ve gazilerimizi, hasta ve kimsesizleri, huzurevlerindeki yaşlılarımızı ve yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımızı ziyaret etmeli, sosyal yardımlaşma ve dayanışma geleneğinin yaşandığı bu güzel günlerde fakir ve muhtaç durumda olanlara destek olmalı, hiç kimseyi bu bayram coşkusunun dışında bırakmamaya özen göstermeliyiz” dedi.

TOK’TAN BİRLİK VURGUSU

Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımlayan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği gün olan bayramların birlik ve beraberliği daha da kuvvetlendirmesi temennisinde bulundu. Kurbanı ‘cömertlik, paylaşma, dayanışma ve yoksulların sevindirilmesi’ olarak nitelendiren Başkan Erdoğan Tok, “Bizleri birbirimize yakınlaştıran, sevgi ve dostluk bağlarımızı güçlendiren Kurban Bayramı’na bir kez daha kavuşmanın büyük mutluluğunu yaşıyoruz. Kurban Bayramı hac vazifesini ifa etmek için mukaddes beldelerde bulunan hacılarımız başta olmak üzere bütün milletimize, bütün insanlığa hayırlı olsun. Kurban ibadetinin Müslüman toplumların belirli simgesi ve şiarı sayıla gelen ibadetlerden biri olarak dini-sosyal hayatımızda her zaman önemli bir yer işgal etmiştir. Bizlere, Hz. İbrahim ve Hz. İsmail’in sadakat ve teslimiyetini hatırlatan kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını simgelerken, diğer yandan toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar. Kurban Bayramı bizlere, ibadetlerin Allah’a bağlılığı simgelediğini, elimizdeki malın ve gönlümüzdeki sevginin paylaştıkça çoğalacağını, kestiğimiz kurbanların et veya kanının değil, bizim takvamızın Allah’a ulaşacağını öğreten müstesna zaman dilimlerindendir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği gün olan bayramlar, barışmaktır, kucaklaşmaktır, yardımlaşmaktır. Bayramlar, paylaştıkça anlam kazanır” diye konuştu.

TAŞÇI: “BARIŞALIM, KUCAKLAŞALIM”

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kurban Bayramı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Kardeşliğimizin üzerindeki kara bulutların dağılması için Kurban Bayramı’nın vesile olması için dua ediyoruz. Herkesi barışmaya, kucaklaşmaya, bir olmaya, iri olmaya ve diri olmaya davet ediyorum. Kurban Bayramı kucaklaşmanın, paylaşmanın, barışmanın temsilidir. Gönüllerdeki katılıkları yumuşatan, vicdanlardaki engelleri kaldıran Kurban Bayramı’nın, özellikle birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde millet olarak kardeşliğimizin üzerindeki kara bulutları kaldırması için dua ediyoruz. Allah ülkemizin birliğini beraberliğini bozmasın inşallah. Nice güzel bayramları, bayram tadında yaşamak için en çok buna ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

GENÇ: “KURBAN, BİRLİK-BERABERLİĞİN BAYRAMI”

Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Bayramlar, milli, manevi ve dini duyguların, inanç, örf, adet, gelenek ve göreneklerin sergilendiği, kardeşliğimizin, dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin sıkı, diri ve dirlik içinde yüzyıllar ötesine taşınmasına vesile olduğu gibi, acımızı, hüznümüzü, yalnızlığımızı da paylaştığımız müstesna zaman dilimleridir. Bayramlarımız, yaşamımızı zenginleştiren, bizi biz yapan değerlerimizi bir kez daha hatırlayarak toplumsal birlikteliğimizin güçlendiği özel günlerdir. Kurban Bayramı, dostluk ve kardeşliğin, komşuluk ve muhabbetin bayramıdır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. Gönüllerin sevgi ile dolduğu bayramlarda büyüklerimizi, dostlarımızı ve akrabalarımızı ziyaret ederek bu coşkuyu onlarla paylaşmalıyız" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN TOGAR’IN KURBAN BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar Kurban Bayramı dolayısı ile bir kutlama mesajı yayınladı. Togar, “Bayramlar birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışma duygularının en yoğun şekilde idrak edildiği, Allah’ın rahmet ve bereketinin tüm İslam dünyasının üzerimizde hissettiği çok özel mukaddes zamanlardır. Küskünlüklerin sona erdiği, dargınların barıştığı, sevgi, saygı, barış, kardeşlik, paylaşım gibi ulvi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı dini bayramlar aynı zamanda aile bireylerini bir araya getiren, buluşturan çok önemli manevi zaman dilimleridir. Bu günlerde büyüklerimizin hayır dualarını almamız bayramlarını kutlamamız, küçüklerimizi sevindirmemiz, ihtiyaç sahipleri ve kimsesizleri unutmamamız bizim en büyük görevimizdir. Kesilen kurbanlarımızın paylaşılması, muhtaçlara ulaştırılmasını da unutmamalıyız. Kurban etlerimizi paylaştıkça ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıkça kurban bayramımız daha da anlamlı ve güzel yaşanacaktır. Millet olarak zor zamanlar geçirdiğimiz şu günlerde, her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz” açıklamasında bulundu.

SARICAOĞLU: “BAYRAMIN BARIŞ VE HUZUR GETİRMESİNİ DİLİYORUM”

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Sarıcaoğlu, yayınladığı mesajında şunları kaydetti: "Kurbanların kesildiği, fakirlerin gözetildiği, akrabaların, komşuların, arkadaşların hatırlandığı ve ziyaret edildiği bu kutlu günlerde, millet olarak birlik ve beraberlik içinde Kurban Bayramı’na kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bayramlar; sevginin, paylaşmanın, dayanışmanın, dargınlıkları aradan kaldırıp yeniden kucaklaşmanın, duygu birliğinin en üst noktaya çıktığı günlerdir. Böyle günlerde, yanı başımızdan başlayarak, bu bayram iklimini elimizin uzandığı her yere taşımalı, yaşanan acıları da, sevinçlerimiz gibi paylaşmalıyız. Bayramlar, yalnızlaşan modern insanlara, kendini ve çevreyi fark etme imkanı sağlar. Topluma sevgiyi ve dostluğu paylaşma imkanı sunar. Bayramlar, milli ve dini hislerimizi artıran, akrabalık bağlarını kuvvetlerinden, toplumsal hayatı canlandıran özel günlerdir. Kardeşlik ve dostluk bağlarımızı güçlendiren Kurban Bayramı’nın milletimize huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."

GÖKSEL: “BAYRAMLAR BİRLEŞTİRİCİDİR”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, Kurban Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayınladı. Göksel mesajında, “Bayramlar birleştiricidir. Kardeşliğimizin daim olduğu nice mutlu bayramlara ulaşmak dileğiyle milletimiz Kurban Bayramı’nı kutlarım. Bayramlar insanlar arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği; insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, kardeşçe kucaklaştığı, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. İnsanı insan yapan ve bütün erdemlerin birlikte yaşandığı dini bayramlarımızdan birisi olan Kurban Bayramı’nın sevgiye, barışa, kardeşliğe hoşgörüye ve güzel yarınlara umut olmasını diliyor ve bu birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan kötü niyetli mihraklara fırsat vermeden nice bayramlara ulaşmasını temenni ediyorum. Milletimizi güçlü kılan, fertlerini bir arada tutan manevi bağların sağlamlığını bayram vesilesiyle doyasıya yaşayacağız. Tüm Samsunlu hemşehrilerimin aileleri, akrabaları ve dostları ile sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmesini diliyor, Kurban Bayramı’nın başta Samsunlu hemşerilerim olmak üzere, yüce Türk milletine ve tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni ederim” diye konuştu.

SADEF’TEN BAYRAM MESAJI

SADEF Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Yıldıray Baş ise Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baş mesajında şunları söyledi: “Kurban Bayramı kardeşliğin, dostluğun pekiştiği, fakirin sevindiği, İslami ibadetin gerçekleştiği güzel bir duygudur. Kurban, sözlükte yaklaşmak, Allah’a yakınlaşmaya vesile olan şey anlamlarına gelen, dini bir terim olarak, ibadet maksadıyla, belirli şartları taşıyan hayvanı, kurban bayramı günlerinde usulüne uygun olarak kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder. Akıllı, hür, mukim ve dini ölçülere göre zengin sayılan mümin, ilahi rızayı kazanmak gayesiyle kurbanını keser. Kurban, bir Müslüman’ın gerektiğinde bütün varlığını Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun bir ifadesidir. Bunun yanı sıra, hepimizin bildiği gibi kurban, mali bir ibadettir. Kadın ya da erkek olsun, ihtiyacından fazla, ’nisap miktarı’ malı ya da parası varsa, bu şahsın kurban kesmesi vacip olur. Kurban Bayramı’nın, ilk üç gününde ’kurban’ kesilebilir. Kurban Bayramı sabahları, demli bir çay, su böreği, bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, kurbanlık hayvanların sesleri, bir telaş bir koşturmaca. Köprü hep kalabalık, bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, uzun bayram tatilleri, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el öpenlerin çok olsunlar ve daha bir dolu küçük ayrıntı. Hayatın üzerindeki ‘pause’ düğmesine dokunun. Kısa bir süre için hayatı durdurun. Bayramlar, dargınlıkların unutulduğu, insanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı günlerdir. Bayramlar, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulandığı bir toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günlerdir. Sevgi dolu ve huzurlu nice bayramlar geçirmek dileğiyle.”
Kaynak: İHA