Askerde Gözlerini Kaybeden Özcan Gazilik Unvanı İstiyor

Askerde yaşadığı gribal enfeksiyon hastalığına bağlı olarak beyindeki sinir toplardamarlarında oluşan tıkanıklık nedeniyle gözlerini kaybeden 33 yaşındaki Özcan Tuncay, gazilik unvanı istiyor.

Askerde Gözlerini Kaybeden Özcan Gazilik Unvanı İstiyor
2002 yılında vatani görevini yapmak için İzmir Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı’na giden 33 yaşındaki Özcan Tuncay, acemilik eğitimi devam ederken gribal enfeksiyona yakalandı. Hastalığın ilerlemesi nedeniyle boynunda tutulmalar olan Tuncay, tedavi için devlet hastanesine sevk edildi. Uzun bir süre tedavi gören Tuncay’ın beyin sinir toplardamarlarında tıkanıklık olduğu belirlendi. Hastalığın ilerlemesi sebebiyle gözlerini kaybeden Özcan Tuncay, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından ‘askerliğe elverişli değildir’ raporu verilerek evine gönderildi.

“GAZİLİK UNVANI ALARAK GURURUMLA, ŞEREFİMLE YAŞAMAK İSTİYORUM”

Vatani görevini yaptığı sırada gözlerini kaybeden ve 13 yıldır gözleri görmeyen Özcan Tuncay, “Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan bir vatan evladı olarak askere gittim ve orada geçirdiğim bir hastalık nedeniyle gözlerimi kaybettim. Askeriyede tam anlamıyla müdahale edilmediği için gözlerimi kaybettim. Ben bütün devlet büyüklerime sesleniyorum, tek istediğim şey ben gazilik unvanımı istiyorum. Bu ülkede gururumla, şerefimle yaşamak istiyorum” dedi.

“ÇOCUKLARIMIN YÜZÜNÜ HİÇ GÖREMEDİM”

Gözünü kaybettikten haftalar sonra çocuğunun dünyaya geldiğini dile getiren Tuncay, “Tedavi sürecinden sonra toplanan heyet bana çürük raporu vererek evime gönderdi. Evime geldim, o zamanda ilk çocuğum dünyaya gelmişti. Şu an yanımda oturuyor kızım ama ben onun yüzünü hiç görmedim. Bu benim için çok acı verici bir durum. İki kızım, bir oğlum var ve ben neye benzediklerini bilmiyorum. Bu olayın üzerinden 13 sene geçti ve ben her türlü mücadeleyi sürdürdüm” diye konuştu.

BABALARINI İYİLEŞTİRMEK İÇİN DOKTOR OLMAYA KARAR VERDİLER

Askeriyede gözlerini kaybeden Özcan Tuncay’ın 13 yaşındaki büyük kızı Azra, “Babamın askeriyede yaşadığı bu üzücü durum nedeniyle büyüyünce beyin cerrahı olmaya karar verdim. Babamla ilgili yıllarca kimsenin yapamadığını büyüyünce ben yapacağım” dedi.

11 yaşındaki küçük kızı Zehra ise, “Babamın gözlerini iyileştirmek için göz doktoru olacağım. Babama kimsenin iyiliği dokunmadığı için kimsenin yapamadığını ben yapacağım” diye konuştu.

Kaynak: İHA