Türkiye Diyanet Vakfı'ndan Açıklama

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kurban Organizasyonunun tüm süreçlerini bizzat yürüttüklerini, Et ve Balık Kurumu ile hiçbir surette çalışmadıklarını açıkladı.

TDV’den yapılan açıklamada,Türkiye Diyanet Vakfı’nın vekâletle kurban organizasyonuna ilişkin bugün Sözcü gazetesinde yer alan iddialar üzerine, açıklama yapılması zorunluluk arz ettiği belirtildi.

"Bu haberler, ülkemizin ve halkımızın Dünya çapında itibarını sarsmaya çalışan bir yapının ürünü olup, halkımız nezdinde itibarı artan vakfımızla ilgili algı yönetimine yönelik bir çalışmadır" denilen açıklamada, "Bugün Türkiye Diyanet Vakfı’nın yaptığı etkin faaliyetlerle ülkemizde ve dünyada edindiği çok kıymetli ve saygın konumunun, milletimizin vicdanında uyandırdığı derin heyecanın her geçen gün arttığı bir dönemde, çirkin ve gayriahlaki bir algı operasyonun bir parçası olarak ortaya atılan bu iddialar, vakfımızın kurban faaliyetlerindeki üstün başarısını ve güvenilirliğini sarsamayacaktır.

Son dört yıldır kurmuş olduğu profesyonel ve teknolojik alt yapısı ile her bir bağışçıyı ve her bir kurbanı adım adım takip eden vakfımız, Kurban Organizasyonunun tüm süreçlerini bizzat kendisi yürütmekte olup, Et ve Balık Kurumu ile hiçbir surette çalışmamaktadır. İlgili haberler hakkında hukukî işlemler ivedilikle başlatılacaktır" ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA