Kaçan Kurbanlık Dana, Gözlükçüye Girdi

Merkezefendi ilçesinde, pazardan alınan ancak sahibinin elinden kaçan kurbanlık dana, girdiği gözlükçü dükkanında yakalandı.

Zeki Özer, Eskihisar Mahallesi'ndeki hayvan pazarından satın aldığı danayı kamyonetiyle Bahçelievler Mahallesi'ndeki evine götürdü. Özer ile hisse sahibi komşuları, kurbanlığı kamyonetten indirdiği sırada ellerinden kaçırdı.

Sahiplerini yaklaşık 3 kilometre peşinden koşturan dana, Sırakapılar Mahallesi'ndeki bir inşaata, ardından bir gözlükçü dükkanına girdi. Çevreden yetişen esnaf ve vatandaşların yardımıyla yakalanan dana sahiplerine teslim edildi.

İş yeri sahibi Hakan Elçi, gazetecilere yaptığı açıklamada, müşterileri ile ilgilenirken bir anda içeriye dananın girdiğini görünce önce şaşırdığını, sonra korktuğunu ifade etti. Dananın iş yerine zarar vermemesi için kuyruğundan yakaladığını anlatan Elçi, "Dükkanda müşterilerim ile çalışanlarım vardı. Dana aynada kendini gördükçe aynaya kafa atmaya başladı. Vatandaşların sayesinde danayı yakaladık. Çok şükür yaralanan olmadı" dedi.

Dana sahibi Zeki Özer ise danayı bahçeye indirdikleri sırada ellerinden kaçırdıklarını belirterek, "Kurbanlığımızı elimizden kaçırdık. O kaçtı biz kovaladık. En son gözlükçüde yakaladık. Allah'tan kimse zarar görmedi" diye konuştu.

- Cep telefonuyla kaydedildi

Kaçan dananın gözlükçü dükkanına girişi bir vatandaş tarafından cep telefonuna kaydedildi. Görüntülerde vatandaşların dükkanda danayı yakalama çabaları yer alıyor.

Kaynak: AA