Gardalya Sokağı Değiştirecek Proje Başlıyor

Turgutlu Belediyesi, Cumhuriyet Mahallesinin en önemli bölgelerinden birisi olan Gardalya Sokağın çehresini değiştirecek bir projeyi hayata geçiriyor. Hedeflerinin sokağa hareket kazandırarak modern bir yaşam alanı oluşturmak olduğunu söyleyen Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Halkımıza keyif, huzur ve en önemlisi güven vereceğine inandığımız modern bir projeyle Gardalya’yı hak ettiği noktaya taşıyoruz” dedi.

Gardalya Sokağı Değiştirecek Proje Başlıyor
Turgutlu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Mahallesinde yer alan Gardalya Sokak, yeni bir yaşam alanına dönüştürülüyor. Modern kent estetiği yaklaşımı ile ele alınacak yaklaşık 4 bin metrekarelik alan, Turgutlu’nun örnek mekanı haline getirilecek. Projenin içerisinde yeşil alanlar, kuru süs havuzları, çocuklar için interaktif oyun alanları, görme engellilerin de rahatlıkla faydalanabileceği yürüyüş yolları ile oturma grupları bulunuyor. Pek çok detayın düşünülerek uygulamaya konulacağı proje ile alana modern aydınlatmalar da yapılarak, bölge halkının muzdarip olduğu güvenlik zafiyeti de ortadan kaldırılacak.

BÖLGE HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞINIYOR

Projenin hem bölgeye hem de Turgutlu’ya hareket kazandıracağını ifade eden Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, “Gardalya Sokak üzerindeki yeşil alanlar, bölge için önemli bir şans olmasına rağmen, bugüne kadar buraya değer katacak bir çalışma uygulanmamış. O açıdan biz de mevcut alanı atıl durumdan kurtaracak bir proje hazırlamayı uygun bulduk. İçerisinde bir mahallenin isteği ve ihtiyacı olan tüm donanımlar bu projede yer alacak. Kurban Bayramı’nın sonrasında başlayacağımız proje ile Gardalya, Turgutlu için önemli bir kazanım haline gelecek” diye konuştu.

HEDEF: GÜVEN VE HUZUR VEREN BİR GARDALYA

Bugüne kadar Gardalya Sokak’ta yaşanan en önemli sorunun güvenlik olduğunu ve bu konuda da projeyle gerekli düzenlemeleri yaptıklarını ifade eden Başkan Şirin, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte sokak, daima güvenlik görevlilerinin kontrolünde olacak. Ayrıca burada uygulanacak olan aydınlatma teknikleri bölgenin estetiğine katkı sağlarken, güvenlik konusundaki zafiyeti de ortadan kaldıracak. Böylelikle daha güvenli ve huzur veren bir çalışma ortaya koymuş olacağız. Yaklaşık 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlamayı hedeflediğimiz çalışma neticesinde sokakta ikamet eden vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılayabilecek yeterlilikte otopark alanlarımız da yine kullanımda olacak. Turgutlu’muz için şimdiden hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA