Bodrum Türk Filmleri Haftası Başlıyor

Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilecek olan 5. Bodrum Türk Filmleri Haftası öncesi basın toplantısı düzenlendi.

Bodrum Türk Filmleri Haftası Başlıyor
Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı Cenk Sezgin, Magazin Gazetecileri Derneği Başkan Yardımcısı Okan Sarıkaya, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği Başkanı Murat Çiçek ve basın mensupları katıldı.

Toplantıyı açan Bodrum Sinema ve Kültür Derneği Başkanı/Cinemarine’in işletme sahibi Cenk Sezgin, “Başkanımızla oturup konuştuğumuzda Başkanım bizi desteklemeseydi, o günden bu güne aynı enerji ve heyecanla şahsen ve belediye olarak desteklerini vermeseydi, bu güne kadar gelebilmemiz çok mümkün değildi. Ben, Türk Sineması adına ve Bodrum Halkı adına Başkan Mehmet Kocadon’a teşekkür ediyorum. Mahmut Başkanım da Ticaret Odası olarak bu etkinliğin Türkiye’nin ticaretine olduğu kadar Bodrum’un da ticaretine katkılarının herkesten evvel farkına vardığı için ilk günden bu güne bizlerin hep destekçisi oldu. Bu etkinliğin sadece sanat olarak değil ticaret olarak da Bodrum’a değer katması anlamında da sizlerden aldığımız enerji, bizlere çok büyük şeyler kazandırdı. Sizlere de çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise konuşmasında, “Özellikle ben, bugün, burada olmaktan çok mutluyum. Çünkü bu güzel etkinliğin bu yıl 5.’sini yapıyoruz. Bodrum Türk Filmleri haftası için Cenk kardeşimle beraber konuşurken; ‘Yapalım mı, yapmayalım mı? Hadi yapalım!’ dediğimizden beri aradan tam 5 yıl geçmiş arkadaşlar. Ve 5 yıldır güzel bir şekilde bu Türk Filmleri Haftasını yapıyoruz ve daha da güzel olacak. Şöyle bir Bodrum Yarımadası’na baktığımızda özellikle turizm ve sanatın ne kadar birleştiğini bir defa daha görüyoruz. Özellikle Bodrum’un sanata vermiş olduğu katkı operalardan başlayıp caz konserleri, klasik müzik ve arkasından da tanıtım filmleriyle devam ediyor. Yani Bodrum, Akdeniz çanağında turizmi sanatla bu kadar birleştiren başka hiçbir yer olmadığının en büyük göstergesidir. Çünkü biz şuna inanıyoruz: sanat aynı zamanda bir ülkenin medeniyet göstergesidir. Ve Bodrum da Türkiye’nin dünyaya açılan en medeni kapısıdır. Bodrum’da başlattığımız bu etkinliğin aynı zamanda Türk Sineması’na bir ekonomik katkı olarak geri dönmesinin hem Bodrum’un hem benim hem de bu güzel etkinliği başlatan Cenk kardeşimin bir eseri olarak düşünüyorum.” dedi.

5. Bodrum Türk Filmleri Haftası, Bodrum Sinema ve Kültür Deneği, Cinemarine Sinemaları, Magazine Gazetecileri Derneği, Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği SİSAY ile birlikte, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün katkıları, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Ticaret Odası’nın destekleri ile 29 Eylül- 4 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.
Kaynak: İHA