Soma'daki Maden Faciası

Manisa Barosu Başkanı Arslan: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı, Soma maden faciasında sorumlu oldukları gerekçesiyle bünyelerinde çalışan 13 kişi hakkında soruşturma açılması talebini ikinci kez reddetti”

Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı'nın, Soma maden faciasında sorumlu oldukları gerekçesiyle bünyelerinde çalışan 13 kişi hakkında soruşturma açılması talebini ikinci kez reddettiğini bildirdi.

Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk olarak Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sorumlu kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldığını hatırlattı.

"Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Enerji Bakanlığı, Soma maden faciasında sorumlu oldukları gerekçesiyle bünyelerinde çalışan 13 kişi hakkında soruşturma açılması talebini ikinci kez reddetti" diyen Arslan, bakanlıkların kendi çalışanlarının sorumlu olmadığını belirterek soruşturmaya izin vermediğini kaydetti.

Danıştay’ın bu kişiler hakkında soruşturmaya izin verilip verilmeyeceğine bakanlıkların karar vereceğini belirtmesi üzerine soruşturma açılmasıyla ilgili yeniden bakanlıktan izin istendiğini aktaran Arslan, her iki bakanlığın bu isteği ikinci kez reddettiğini söyledi.

Arslan, bakanlıkların verdiği bu kararı Manisa Barosu olarak doğru bulmadıklarını işaret ederek, "Bu facianın oluşumunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ve Enerji Bakanlığı’nın sorumlulukları bulunmaktadır. Bakanlıkların bu kararlarına karşı Manisa Barosu olarak 10 günlük süre içerisinde Danıştay 1. Dairesine tekrar itiraz edeceğiz" dedi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen maden faciasında 301 işçi yaşamını yitirmişti.
Kaynak: AA