Seydişehir'de 'Askıda Kitap-Kırtasiye' Kampanyası

Konya’nın Seydişehir ilçesinde bir kırtasiyeci, "Askıda Ekmek" uygulanmasından esinlenerek, ihtiyaç sahibi öğrencilere destek olmak amacıyla "Askıda Kitap-Kırtasiye" kampanyası başlattı.

Seydişehir'de 'Askıda Kitap-Kırtasiye' Kampanyası
Seydişehir’de uzun yıllardır kitap ve kırtasiye satışı yapan Ahmet Çınar kampanya kapsamında işyerinden alışveriş yapıp, ihtiyaç sahiplerine de katkıda bulunmak isteyen müşterilerinden ücretini alarak hazırladığı tahtaya not düşüyor. İhtiyaç sahibi insanlar ise o fişleri tahtadan alarak ücretsiz olarak alışveriş yapıyor.

İş yeri sahibi Ahmet Çınar, "Bu uygulamaya katkı sağlamak isteyenler, istediği miktarda alışveriş yaparak ürünü veya fişini bırakarak katılıyor. Fişleri kasamızın yanına yapıştırıyoruz. Dar gelirli vatandaşlarımız oradaki fişi alarak alışverişini gerçekleştiriyor" dedi.

Vatandaşların kampanyayı gördükçe katkı sağlamaya başladıklarını kaydeden Çınar, “Kitap, kırtasiye malzemeleri, oyuncaklar, yani bütün ürünlerimiz bu uygulamamıza dâhil. Bu uygulamayla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın rencide olmadan ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Bütün Seydişehirlileri bu uygulamamıza katkı vermeye çağırıyoruz. Yapacakları yardımlarla bir çocuğun ihtiyacını karşılayarak onun mutluluğuna ortak olacaklar” diye konuştu.

Çınar, vatandaşın duyarlılığı doğrultusunda imkanı olmayan köy okullarına da yardım götürmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA