MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın Açıklaması

"7 Haziran seçimleri sonrasında kamuoyundaki itibarı ve inandırıcılığı daha çok artan MHP, 'meyveli ağaç taşlanır' misali, çeşitli kesimlerin ve siyasi rakiplerinin hücumlarına maruz kalmaktadır"

ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "seçimlerin ardından kamuoyundaki itibarı ve inandırıcılığı daha çok artan" partisinin, çeşitli kesimlerin ve siyasi rakiplerinin hücumlarına maruz kaldığını savundu.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetede son günlerde partisine ilişkin yer alan haberleri "yalan" olarak nitelendirdi.

"Seçimin ardından kamuoyundaki itibarı ve inandırıcılığı daha çok artan" MHP'nin, "meyveli ağaç taşlanır" misali, çeşitli kesimlerin ve siyasi rakiplerinin hücumlarına maruz kaldığını savunan Yalçın, şunları kaydetti:

"Bir süreden beri bir kısım CHP yanlısının, basında dikkati çekecek şekilde MHP aleyhtarı yayın politikası sürdürdüğü, söz konusu gazete ve televizyonların bu konuda havuz medyasıyla adeta yarıştığı gözlenmektedir. Son günlerde CHP yanlısı mini koroda yer alan Sözcü gazetesinde Kamil Elibol imzasıyla MHP hakkında birçok yalan ve iftirası bol haberlere yer verildiği gözden kaçmamaktadır. Daha önce farklı gazetelerde çalışan adı geçen muhabirin, fazlasıyla müstamel ve kullanılmaya müsait bir gazeteci olarak Sözcü'ye alındığı bilinmektedir. Bu kişi, şimdi Sözcü'de MHP aleyhinde haber uydurması için tepe tepe kullanılmaktadır. Milliyetçi muhafazakar ve cumhuriyet sevdalısı seçmenin kafasında MHP ile ilgili istifham uyandırmak, gri propaganda yoluyla olumsuz algı oluşturmak üzere masa başında kotarılmış asparagas haberler onun imzasıyla yayımlanmaktadır."

Söz konusu muhabirin, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener hakkındaki haberinin buna örnek olduğunu ileri süren Yalçın, "Haber yayımlandıktan sonra muhatabı tarafından derhal yalanlanmış hem gazete hem de müstamel muhabir açığa düşmüşlerdir. Daha önce de defalarca yapmış olduğu bu tür düzmece haberler muhabirin ismini kirletmekle kalmamakta, gazetenin de ciddiyet ve inandırıcılığını ortadan kaldırmaktadır. Ne yazık ki Sözcü bu anlayışla medyadaki 'tetikçi gazete' konumunu pekiştirirken zaten sarsılmış durumdaki saygınlığını da büsbütün zedelemektedir" ifadelerini kullandı.

- "Sözcü'yü yerlerde süründüren bu haber anlayışını kınıyoruz"

Yalçın, açıklamasında şunları kaydetti:

"MHP aleyhinde haber uyduran veya uydurması istenen muhabir, Sözcü gazetesinin Ankara bürosunda çalışmaktadır. Gazetenin Ankara temsilcisi Sayın Saygı Öztürk; MHP camiasında namuslu, dürüst ve sağduyu sahibi bir gazeteci olarak bilinmektedir. Ancak etik değerleri aşınmış bir muhabirin yalan ve saptırma haberlerinin Ankara’dan servis edilmesine izin vermesi, partimizde ve camiamızda garip karşılanmıştır. Ankara temsilciliğinin İstanbul’dan idare edildiği anlamına gelen bu durumun, Saygı Öztürk’ün saygınlığına halel getirdiğini esefle görüyoruz.

MHP aleyhinde kamuoyunu etkilemeye ve tetiklemeye yönelik tetikçi gazeteciliğin bütün dünyadaki örnekleri, kahvehane kültüründen veya bir başka deyişle kıraathane edebiyatından yararlanmaktadır. Ancak bunların, kamuoyu ve seçmen üzerinde temayül belirleyici veya niyet değiştirici etkileri yoktur. Bu gibi periyodiklerin halk nezdinde sadece şamata ve mizah bakımından karşılığı vardır. Batılı basında kullanılan tabirle bu tür gazetecilik, kilise korosuna vaaz vermekten ibarettir. O bakımdan bu muhabirin eline yalanı bol haberleri verip sonra da bunları yayımlayanların kendi ellerine bol miktarda hüsran, pişmanlık ve hayal kırıklığından başka bir şey geçmeyecektir. Basın camiasında bu tür muhabirlerin barındırılmasının ve bilhassa siyasete dair asparagas haber kullanılmasının; mesleğin itibarına zarar verdiğini hatırlatıyor, Sözcü'yü yerlerde süründüren bu haber anlayışını kınıyoruz."
Kaynak: AA