Küre'de Bayram Hareketliliği

Kastamonu’da Okulların tatil olması ile gurbette çalışanlar Köylerin ve ilçelerine dinlenmek için gelirken, Kastamonu’daki vatandaşlar da tatil yörelerine, sahile akın ettiler.

Küre'de Bayram Hareketliliği
Küre Ersizler eski Muhtarı Nihat Kaya açıklamasında, "Okulların tatil olması köyden çalışmak için diğer illere giden vatandaşlar memleketlerine geldiler. Köyümüze gelenler evlerini açarak, ata ocaklarının bacalarını da tüttürdüler. İlçemizde istihdam alanlarının azalması üzerine gurbete çok sayıda hemşehrimiz gitti. Senede 2-3 ay da olsun babaocaklarına geliyorlar ve bizleri de çok memnun ediyorlar. Hemşehrilerimizin gelmesi ilçe pazarına da büyük hareketlilik ve canlılık getiriyor. İlçemizde kurulan pazarda esnafımızın yüzü de gülüyor. Köylerindeki yerli ürünleri de toplayarak hazırlık yapan hemşerilerimiz, kışlık ürünlerini de bu sayede hallediyorlar" dedi.

Küre ilçe Esnaflarından Ercan Tulum ise, "İlçemizde gurbetteki hemşehrilerimizin gelmesi ile nüfusumuz 3-4 ay çok artıyor. Okul tatili sona erince de ilçemizde hemşehrilerimiz ayrılıyorlar. Hemşehrilerimiz yörelerine gelerek dostları ve akrabaları ile görüşerek hasret gideriyorlar. Onların gelmesi bizleri de mutlu ediyor ve onlarla hasretimizi de gideriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA