Kartepe'de Bayram Tedbirler Alındı

Kartepe Belediyesi kurban bayramının huzurlu ve rahat geçmesi için bu bayram öncesi hazırlıklarını tamamladı.

Kartepe'de Bayram Tedbirler Alındı
Kartepe belediyesi vatandaşların kurban bayramını geçirmeleri için bayram tedbirlerini tamamladı. İlçede zabıta müdürlüğü, sağlık müdürlüğü ve veteriner hekimlerden oluşan ekip tarafından denetlenen ve hijyen kurallarına uygunluğu tespit edilen özel kesim yerinde de kesim yapılmasına izin verildi.

Kartepelilerin kendi imkanları ile uygun yerlerde keseceği kurbanlarının sakatatlarını gömecekleri gibi bu imkanı bulamayan vatandaşların sakatatlarını ise Fen İşleri Müdürlüğü koordinesindeki ekipler bayram süresince toplayacak. Çevre kirliliğinin önüne geçilmesi adına yapılacak toplama işlemleri bayramın ilk günü saat 12.00 ile 20.00 arasında diğer günlerde ise mesai saatleri arasında yapılacak. 8 kamyon ve 8 kepçe vasıtasıyla toplam 40 personel ilçe genelinde toplayacakları sakatatları İZAYDAŞ’a teslim ederek çevre kirliliğine önüne geçilmesi sağlanacak.

Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, bayram süresince ilçe genelindeki zabıta noktalarında görev yapmaya devam edecek. Arife günü ilçede Suadiye, Maşukiye ve Bahçelievler Mahallesi’nde semt pazarları kurulacak. Kartepeliler güven içinde bayram alışverişlerini yapabilmeleri için pazar yerlerinde zabıta ekipleri denetimde bulunacak. Kartepe Belediyesi Zabıta Ekipleri, bu yıl 50 dolayındaki kurban kesim yeri ve muhtarlıklara vatandaşların sağlıklı bir şekilde kurban etlerini taşımaları için kurban poşeti de dağıtacak. Kartepe ilçesinde kaçan kurbanlıkların zabıta ekiplerine ait telefona bildirilebilecek.

Kurban bayramlarında yaşanan en önemli sorunlardan biri olan kaçan kurbanlıkların yakalanması amacıyla Kartepe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü nezaretinde kurban yakalama ekibi de oluşturdu. Bayramın ilk 2 günü görev yapacak ekipte 3 personel görev alacak.

Kartepe’de Cami Ve Mezarlıklarda Bayram Temizliği Yapıldı

Kartepe halkının bayram sabahlarında en çok uğradığı yerlerden olan camiler ve kabristanlıklar belediye ekiplerince bayram bakımına alındı. Kartepe Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde ilçe genelindeki 81 cami ve mescit ile 52 kabristanlık çevresinde yol yıkama ve temizlik çalışmasını tamamladı.

Kent bayramlaşması için Kartepe Kent Bayramlaşması bayramın ikinci günü olan 25 Eylül 2015 Cuma günü saat 10.00’da Uzunçiftlik Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek
Kaynak: İHA