Filistin'de Yönetim Karşıtı Gösteri

Beytullahim'de düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere, emniyet güçleri müdahale etti

Filistin'in Beytullahim kentinde düzenlenen yönetim karşıtı gösterilere müdahale eden emniyet güçleri ile eylemciler arasında arbede yaşandı.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Batı Şeria'nın Beytullahim kentinde toplanan bir grup, birkaç gün önce kentte bir gencin Filistin emniyet güçleri tarafından darp edilmesini kınadı.

Emniyet güçlerinin vatandaşlara yönelik tutumunu protesto eden göstericiler, Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın istifasını istedi.

Polis, plastik ve gerçek mermi ile göz yaşartıcı gazla gruba müdahale etti. Eylemciler, emniyet güçlerine taş ve molotof kokteyli atarak karşılık verdi.  Olay sırasında bazı eylemcilerin yaralandığı ve tedavi için hastaneye kaldırıldığı aktarılırken, konuyla ilgili Filistin makamlarından henüz resmi açıklama yapılmadı.

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki ihlallerini protesto etmek için cuma günü Batı Şeria ve Gazze'de "Öfke Cuması" adıyla gösteriler düzenlenmişti. Filistin emniyet güçlerinin, Beytullahim ve Nablus'taki eylemlerde, İsrail polisiyle göstericiler arasında arbedenin yaşandığı noktalara ulaşımı engellemeye çalıştığı ve aralarında gazetecilerin de olduğu 17 Filistinliyi gözaltına alarak daha sonra serbest bıraktığı ifade edilmişti.

Sosyal paylaşım sitelerinde, Beytullahim kentinde bir gencin Filistin güvenlik güçleri tarafından darbedildiğine ilişkin görüntüler yer almış, güvenlik güçlerinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto gösterileri sırasında İsrail askerleri ile yaşanan arbedede Filistinli genci bölgeden uzak tutmaya çalıştığı iddia edilmişti.

Görüntülerin yayınlanmasının ardından Filistin Ulusal Güvenlik Güçleri sözcüsü Albay Tayyar Hafız er-Rifai, yaptığı açıklamada, olaya karışanların soruşturulması için bir komisyon oluşturulduğunu belirtmişti.
Kaynak: AA