Yüzlerce Engelli İstanbul'u Gezdi

Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) ücretsiz gerçekleştirdiği Yaz Okulu Projesi kapsamında yüzlerce engelli, İstanbul’un tarihi mekanlarını ziyaret etti.

3-20 yaş arası engelliler, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nin (AKDEM) ücretsiz gerçekleştirdiği Yaz Okulu Projesi kapsamında İstanbul’un tarihi mekanlarını gezdi. AKDEM Engelliler Koordinasyon Birimi, bu yaz hayata geçirdiği Yaz Okulu Projesi kapsamında yüzlerce engelliyi, 8 haftalık eğitime aldı. Eğitimde öğrencilere spordan sanata, günlük yaşam becerilerinden teknolojiye kadar her konuda gelişimlerini destekleyici bir hizmet sunan AKDEM, eğitimlerin yanı sıra proje boyunca her hafta düzenlediği gezilerle de engellilerin aktif bir yaz geçirmelerini sağladı.

Her hafta İstanbul’un farklı bir güzelliğini keşfeden engelliler, Topkapı Sarayı ile başladıkları geziye, Oyuncak Müzesi ve Miniatürk gezisiyle devam etti. Oyuncak Müzesi’nde 2. Dünya Savaşı’ndan kalma oyuncakları yakından görme fırsatını yakalayan çocuklar, dönemin sosyo-politik ve ekonomik koşullarını yansıtan Alman menşei oyuncaklarını yakından görme fırsatını yakaladı.

ANADOLUYU BİR GÜNDE GEZDİLER

8 haftalık gezide Miniatürk’ü de ziyaret eden engelliler, Antik Çağdan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya 3 bin yıllık tarihi ve kültür mirası yansıtan minyatür eserleri inceledi. Anadolu’nun dört bir yanından seçilen tarih, kültür ve sanat eserleriyle hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, bir günde tüm Anadolu’yu turladıklarını ifade etti.

Renkli görüntülerin yaşandığı gezide öğrenciler, minyatür Boğaz Köprüsü üzerinde yürüyüş yapıp, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Türkiye sınırları dışında bulunan özel yapı ve eserlere ilgi gösteren çocuklar, Miniatürk’ü baştan başa gezdikten sonra kalan haftalarda Darıca Hayvanat Bahçesi, İstanbul Modern ve Atatürk Orman Çiftliği gezisiyle yaz okulu gezilerini tamamladı.
Kaynak: İHA