Ta Wingtsun Spor Akademisi Yeni Mezunlarını Verdi

Konya’da, savunma sporlarından Ta WingTsun öğrencileri törenle diploma aldı.

Ta Wingtsun Spor Akademisi Yeni Mezunlarını Verdi
Dövüşen bedenler değil, dövüşen zihinler kazanır felsefesiyle 7 yıldır Konya’da faaliyet gösteren Ta WingTsun Spor Akademisi yeni yerinin tanıtımını sporcularına diploma vererek gerçekleştirdi. Savunma sanatının kurucusu ve baş ustası Dai Sifu Turan Ataseven’in de katıldığı açılışta yüzden fazla öğrenci diploma alırken seminer düzenlendi.

Seminerde öğrencilere TA WingTsun’un hayatlarına neler katacağı ve sporun öneminden de bahsedildi.

Aynı anda hem beyni hem vücudunuzu çalıştırmak, belli bir kaliteyi tutturmuş bir dövüş sanatı olan savunma sporunun hocası Turan Ataseven bu sporun gençler üzerindeki etkisine değinerek, “Bu spor kendini korumanın yanı sıra, fiziksel gücünü attırarak, zinde kalmak ve boş zamanlarını değerlendirmek için en doğru seçimdir. Aynı zamanda stresi azaltır, insana kendini ve sevdiklerini koruyabilmenin verdiği huzuru hissettirir. Kişinin kendine güvenini, saygısını arttırır ve kendini disipline etmesini sağlar” dedi.

Ta WingTsun organizasyonu’nun Konya’daki temsilcisi Berat Kaya, bu anlamda 3. okullarını açtıklarını ve farklı bir konseptle sporseverlerle buluşacaklarını belirtti.

Yaka Meram mevkisinde düğün salonlarının olduğu bölgede 2 bin 200 metrekarelik yeşil bir alanda hizmet verecekleri yeni yerlerinde bu sporun yanı sıra jimnastik, plates, zumba gibi spor aktivitelerinin de olacağını söyleyen Berat Kaya, “Bu okulu farklı bir konsept de açtık. Doğa ve sporu bütünleştirmek istediğimiz için böyle bir yer tam bize göreydi. Burası sadece bir spor salonu değil aynı zamanda kafeteryası, vip spor salonları, bekleme salonları, yeşil bir ortamda çeşitli hayvanların olduğu dinlenme alanlarıyla bir konsept oluşturduk. Spordan sonra insanların dinlenebilecekleri, ailelerin çocuklarını beklerken sıkılmayacakları, keyifli sohbetlerin gerçekleştirileceği bir alan oluşturarak ayrıca Konya’da bir ilke imza attık” diye konuştu.

Kaynak: İHA