Gaziler Günü Doğanşehir'de Kutlandı

Malatya’nın Doğanşehir ilçesinde Gaziler Günü kutlandı. Hükümet binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlayan tören, daha sonra Beypınarı Dinlenme Tesisleri’nde devam etti.

Gaziler Günü Doğanşehir'de Kutlandı
Doğanşehir Hükümet Binası önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konularak başlayan törende bir asker tarafından gaziliğin tarihçesi anlatıldı. Daha sonra şehit yakınları ve gaziler, belediyeye ait olan Beypınarı Dinlenme Tesisleri’ne giderek burada Doğanşehir Kaymakamlığı tarafından onurlarına verilen yemeğe katıldılar.

Yemekte bir konuşma yapan Doğanşehir Kaymakamı Memiş İnan, “Bu sizinle ilk buluşmamız, bugün Gaziler Günü olması münasebetiyle hepiniz hoş geldiniz. Milletimizin ve devletimizin huzuru için, bayrağımızın sürekli gönderde kalması için canlarını feda eden şehitlerimiz ile birlikte onlarla beraber çarpışan, savaşan ya da ülkemizin güvenli ve huzur içerisinde hayatını devam ettirebilmesi için gazi olan bütün kahraman asker ve polisimizi şükranla yad etmek istiyorum. Özellikle içinden geçtiğimiz zor günlerde, onların bize bıraktıkları emanete daha sıkı sarılarak, ileri götürmek ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, yapmamız gereken fedakarlıkların ne kadar büyük olduğunu hepimiz görüyor ve yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize hoş geldiniz diyorum” şeklinde konuştu.

Doğanşehir’de düzenlenen Gaziler Günü kutlamasına Kaymakam Memiş İnan’ın yanı sıra, Doğanşehir Belediye Başkan Vekili Mesut Sülü, Garnizon Komutanı Özkan Güneş, İlçe Askerlik Şube Başkanı Murat Işıldak, İlçe Emniyet Müdürü Erol Keskinkılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Orman İşletme Şefi Mehmet Mustafa Dağdelen, şehit yakınları ve gaziler katıldı.

Yemekten sonra gaziler, belediyeye ait olan Beypınarı Dinlenme Tesisleri’ni çok beğendiklerini söyleyerek, tesisleri belediyeye kazandıran Doğanşehir Belediye Başkanı Vahap Küçük’e ve özverili şekilde çalışan şirket müdürü ve tesisin mimarı Bayram Kaya’ya teşekkür ettiler.
Kaynak: İHA