4. Manavgat Belediyesi Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri

Organizasyona, 62'si başpehlivan olmak üzere, farklı kategorilerde yaklaşık 650 güreşçi katılıyor

Manavgat Belediyesi tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri başladı.

Ilıca Stadyumu'nda düzenlenen güreşlere 62'si başpehlivan olmak üzere farklı kategorilerde yaklaşık 650 güreşçi katılıyor.  Başpehlivanlar, ay-yıldızlı tişört ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" kol bandı ile sahaya çıktı.

Statta büyük bir Türk bayrağını taşıyan başpehlivanlar, güreş meydanını dolaşarak terör olaylarını protesto etti.  Şehitler için saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, başpehlivanlar için kura çekildi. Güreşçiler kura çekimi sonrası protokol üyeleriyle birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Kura çekimin ardından başlayan güreşler, çekişmeye sahne oluyor.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, açılışta yaptığı konuşmada, terör olaylarını kınadı ve şehitlere Allah'tan rahmet diledi. Manavgatlı Uğur Yıldız'ın Dağlıca'da şehit düştüğünü hatırlatan Sözen, festivaller başta olmak üzere bir çok etkinlikleri iptal ettiklerini veya ertelediklerini söyledi.

Manavgat güreşlerini geleneksel hale getirmek için çalıştıklarını belirten Sözen, Kırkpınar ve Elmalı güreşlerini kendilerine hedef koyduklarını kaydetti.

Güreşleri, MHP Antalya Milletvekili Tarkan Akıllı, Manavgat Kaymakamı Nazmi Günlü, ilçe belediye başkanları ile yaklaşık 5 bin güreşsever izliyor.
Kaynak: AA