Pizzacı 'fatura' diye senet imzalattı

İzmir merkezli çete, kargo ve pizza gönderdiği kişilere ‘teslimat fişi’ yerine senet imzalatıp 40 kişiyi 15 milyon TL dolandırdı. Senetleri de tahsilat için tefeciye verdi. Polis, 3 ilde 11 kişiyi gözaltına aldı.

Pizzacı 'fatura' diye senet imzalattı
Bu da ‘kapıda dolandırıcılık...' İzmir Cumhuriyet Savcılığı ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne başvuran çok sayıda vatandaş, kendilerine gönderilen kargo, pizza ve çiçek gibi malzemeleri teslim alırken teslimat fişi yerine senet imzalatıldığı şikâyetinde bulundu.

TEFECİDEN TEHDİT

Mağdurlar, fark etmeden imzaladıkları senetlerden dolayı icra takibine uğradıkları ya da senetleri eline geçiren tefeciler tarafından tehdit edildiklerini söyledi. Bunun üzerine harekete geçen İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 kişiden oluşan çetenin peşine düştü.

15 MİLYON LİRALIK SENET

Araştırmalar sonucu zanlıların, toplam 40 kişiye aynı yöntemle yaklaşık 15 milyon liralık senet imzalattığı tespit edildi. Delillerin toplanmasının ardından dün sabah saatlerinde İzmir, Manisa ve Diyarbakır'da eşzamanlı baskınlar düzenlendi, 11 kişi gözaltına alındı. Zanlılarla irtibatlı oldukları öne sürülen 2 avukat ise savcıya ifade vermek üzere adliyeye çağrıldı.

Çetenin daha çok tanıdıkları kişileri hedef aldıkları ya da mağdurların mal varlıkları hakkında önceden bilgi topladıkları kaydedildi. Zanlıların haklarındaki işlemler bittikten sonra adliyeye gönderilecekleri ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi.