Meclisten Turgutlu'ya Peş Peşe Müjdeler

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, eylül ayı belediye meclis toplantısında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi işbirliği ile ilçeye kapalı spor salonu ve yüzme havuzu kazandırmak için ilk adımı attıklarını müjdeledi. İşbirliği protokolüne yönelik meclisten yetki alan Başkan Şirin, “İnşallah 2016 yılı yatırımı olarak planladığımız kapalı spor salonu ve yüzme havuzunu ilçemize kazandırarak, özellikle gençlerimizin hizmetine sunacağız.” dedi.

Meclisten Turgutlu'ya Peş Peşe Müjdeler
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, toplantının açılış konuşmasında 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü kutlayarak başlayan yeni Adli Yılın hayırlı olması temennisini iletti. Ergenekon Mahallesi Hüdavendigar Sokak üzerinde belediye tarafından yapımı tamamlanan yeni parka ‘Hüdavendigar’ adının verilmesi karara bağlandı. Bir sonraki gündem maddesi ile Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı ile ortak çalışmalar ve işbirliği ile geliştirilecek projelerle ilgili yapılacak protokoller hususunda Başkan Şirin’e imza yetkisi verildi.

İmar planları ile ilgili olarak görüşülen gündem maddesi doğrultusunda Ergenekon Mahallesi İhlas Evleri’nin arka kısmında belirlenen yerin trafo olarak değiştirilmesi ve Irlamaz Rekreasyon Alanı içerisinde park ve otopark alanı oluşturulması karara bağlandı.

VERGİ DAİRESİ YERİNE YENİ BİR SOSYAL ALAN

Turgutlu Vergi Dairesi’ne yeni bina yapılabilmesine yönelik belediye tarafından yer tahsisinin ele alındığı gündem maddesinde meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Turgay Şirin, “Bakanlık tarafından vergi dairesi binasında yapılacak olan güçlendirme çalışmalarına yönelik olarak yaptığımız görüşmeler neticesinde, mevcut binanın güçlendirilmesine aktarılacak maddi kaynağın yeni bir binaya aktarılması yönünde mutabakata vardık. Vergi dairesinin şehrin göbeğinde hantal yapısı ile hoş olmayan görüntüsünden şehrin merkezini kurtarmak ve orada geniş bir yeşil alan açmak için bu şekilde bir proje uygulamaya koyduk. Belediye olarak bizler onlara yer tahsisinde bulunacağız. Mevcut yeri de ki bildiğiniz üzere şehrimizin ortasında güzel bir yerde olmasından dolayı da park ve yeşil alan olarak değerlendireceğiz. Şehrimize hayırlı olsun.” dedi.

TURGUTLU’YA YENİ SPOR SALONU VE YÜZME HAVUZU

Belediye Meclisi toplantısında ek olarak ilave edilen gündem maddesi Turgutlu Belediyesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Ergenekon Mahallesindeki Gençlik Merkezi’nin arkasındaki alana kapalı spor salonu ve yüzme havuzu yapılması ele alındı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Turgutlu ziyaretinde Turgutlu halkına verdiği sözü hatırlatan Başkan Şirin, “Burada önemli bir noktayı belirtmek isterim. Sayın Cengiz Ergün’ün verdiği söz yalnızca kapalı spor salonunu kapsıyordu ve şuan geldiğimiz noktaya göre daha küçük bir projeydi. Fakat bizler de aynı proje içerisinde ilçemizin yüzme havuzu ihtiyacını da karşılayacak bir projenin hazırlanmasını talep ettik. Bu noktada protokol yetkisi istediğimiz proje çok daha büyük ve maliyetli bir tesisin yapımını içeriyor. Kamuoyunu takip edenlerin de hatırlayacağı üzere Manisa Büyükşehir Belediyesi kent merkezine çok da güzel bir kapalı spor salonu ve yüzme havuzu kazandırdı, bunun yanı sıra Salihli ilçesine de bir benzerinin yapılması noktasında mutabakata varıldı. Eş finansman desteğiyle inşallah 2016 yılı yatırımları arasında Bu anlamda Turgutlu’ya yakışır bir projeye imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.

Gündem maddesi ile görüşmelerin ardından Başkan Şirin’e ele alınan konuyla ilgili olarak imza yetkisi verilmesi karara bağlandı.
Kaynak: İHA