Kültür Ve Turizm Bakanı Topçu Açıklaması

"Bizim hayallerimiz var. Bu hayali çok uzun süredir dile getiriyoruz. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar, kaynaşmış ve birleşmiş, dilde, fikirde, işte bir, bir halk hayal ediyoruz. İnanıyorum ki ortak çalışmalarımızla bu hayal bir gün gerçek olacak"

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, "Bizim hayallerimiz var. Bu hayali çok uzun süredir dile getiriyoruz. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar, kaynaşmış ve birleşmiş, dilde, fikirde, işte bir, bir halk hayal ediyoruz. İnanıyorum ki ortak çalışmalarımızla bu hayal bir gün gerçek olacak" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı'ndan (TÜRKSOY) yapılan açıklamaya göre, Topçu, TÜRKSOY heyetini makamında kabul etti.

Türk dünyasının temsilcilerini kabul etmekten büyük memnuniyet duyduğunu ifade eden Topçu, şunları kaydetti:

"Bizim hayallerimiz var. Bu hayali çok uzun süredir dile getiriyoruz. Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar, kaynaşmış ve birleşmiş, dilde, fikirde, işte bir, bir halk hayal ediyoruz. İnanıyorum ki ortak çalışmalarımızla bu hayal bir gün gerçek olacak. Devletimizde devamlılık esastır, görevimizi süresine bakmadan, tüm çabamızla yerine getirmeye çalışacağız. İnanıyorum ki çalışmalarımız kültür hazinemizin korunmasının yanı sıra dünya barışı için de büyük katkı sağlayacaktır."

TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş da Topçu'ya yeni görevinde başarılar dileyerek, Türk dünyasının birlik ve beraberliğini sembolize eden, üzerinde Türk cumhuriyetlerinin bayraklarının yer aldığı bir tablo hediye etti.
Kaynak: AA