Konya Büyükşehir'den Çiftçiye Tarımsal Destek

Konya’nın Kulu İlçe Belediyesi’nde Konya Büyükşehir Belediyesi Tarım Komisyonu ile yapılan toplantıda çiftçiye tarımsal destek sağlanacağı açıklandı.

Tarım ve hayvancılık alanında kendilerinden ne beklendiğini öğrenmek amacıyla toplantı düzenlediklerini belirten Kulu Ziraat Odası Başkanı İsmet Erdoğan, “Özellikle geniş bahçeleri olan kişilerin aile içi üretimi artırmak ve aileye maddi katkı sağlamak amacıyla, bin metrekareye kadar yüzde 80 hibeli çilek üretimi, boş ve atıl durumda olan ahır ve samanlıkların az masrafla tadilatı veya yeni bina yapımı ile mantar üretimi, 100-200 metrekarelik seralar, ev tavuğu ve hindi üreticiliği, organik ve iyi tarım uygulamaları gibi taleplerimizi ilettik. Bunun yanında üzüm, elma, kiraz ve ahududu gibi meyvecilik alanlarında destek sunacaklarını ifade eden Konya Büyükşehir Tarım Komisyonu heyeti, taleplerimizi değerlendireceklerini ifade etti.

Bahsettiğimiz alanlarda üretim yapmak isteyen çiftçilerimizin yeni kurulan Kulu Tarım Komisyonu’na başvurmaları gerekmektedir. Başvurular yerinde izlenerek uygun şartlara sahip üreticilerimize bu hizmetlerin sunulacağına inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA