ÇÜ'ye 10 Bin'in Üzerinde Yeni Öğrenci Kayıt Yaptırmaya Hak Kazandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) 2015-2106 Eğitim Öğretim yılına hazır. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçlarının açıklanmasının ardından Çukurova Üniversitesi’ne 10 binin üzerinde öğrenci kayıt hakkı kazandı. Yabancı öğrenciler ve ek yerleştirmelerle Çukurova Üniversitesi 49 Bin’in üzerinde öğrenciye bu yıl hizmet verecek. Çukurova Üniversitesi’ne illere göre sayı dağılımında sırasıyla Adana, İçel, Osmaniye, Hatay ve Kahramanmaraş’tan en çok öğrenci kaydı yaptırıldı.

42 yıllık geçmişiyle köklü devlet üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi başarılı öğrencilerin tercihi olmaya devam ediyor. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, birçok ilçenin nüfusunun bir kaç katı olan öğrenci sayılarına bu yıl 10 bin kişinin daha katılmasını beklediklerini söyledi.



Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı’nın ardından tercih döneminde 10 bin 10 öğrencinin Çukurova Üniversitesi’ni seçtiğini ve kayıt hakkı kazandığını belirten Prof Dr. Mustafa Kibar, "Tercih dönemini bitirdik. Bu yıl gelecek 10 bin civarında öğrenciyle birlikte sayımız 49 bini bulacak. Bizi tercih eden öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum" dedi.

Yaz boyunca yeni eğitim dönemine hazırlık yaptıklarını belirten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Yaz aylarını yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlıkla geçirdik. Öğrencilerimizin daha konforlu ve daha kaliteli eğitim almaları adına laboratuvarlarımız, dersliklerimiz başta olmak üzere birçok fiziki alt yapımızı da güçlendirdik" diye konuştu.

“EK KONTENJAN YERLEŞTİRMELERİ 7 EYLÜL’E KADAR DEVAM EDECEK”

Ek kontenjanla 1.124 öğrencinin Çukurova Üniversitesi’ne kayıt yaptırma hakkı kazandığını ve ek kontenjan kayıtlarının 7 Eylül’e kadar devam ettiğini açıklayan Prof. Dr. Kibar, bunun yanı sıra uluslararasılaşmaya verdikleri önemin altını çizerek 513 yabancı uyruklu öğrencinin de Çukurova Üniversitesi’ni tercih ederek kayıt yaptırmaya hak kazandığını söyledi.



Ayrıca istatistik veri olarak illere göre en çok öğrencinin kayıt yaptırdığı ilk 15 ili de açıklayan Rektör Prof. Dr. Kibar sıralamayı şu şekilde açıkladı:

"Adana 4509, İçel 701, Osmaniye 667, Hatay 649, Kahramanmaraş 396, Mardin 359, Diyarbakır 357, Şanlıurfa 348, Gaziantep 296, Adıyaman 282, Niğde 189, Malatya 188, Elazığ 159, Kayseri 131, Konya 120, Siirt 120."
Kaynak: İHA