ÇOMÜ Rektörü Acer Açıklaması

"ÇOMÜ büyük bir eğitim camiası haline geldi"

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, üniversitenin çok büyük bir eğitim camiası haline geldiğini bildirdi.

Acer, yaptığı yazılı açıklamada, 1992 yılında kurulan, 45 binin üzerinde lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi olan üniversitenin akademik hayatı süren 13 fakültesine bir yenisinin daha eklediğini, Bakanlar Kurulu'ndan çıkan kararla Diş Hekimliği Fakültesi kurulacağını belirtti.

ÇOMÜ'nün büyük bir eğitim camiası haline geldiğine işaret eden Acer, şunları kaydetti:

"Şu an temelini oluşturmaya çalıştığımız birçok kalite unsuru var ve bunlar henüz yansımalarını gördüğümüz şeyler değil. Kalite, zaten sonuçları hemen gözüken şey değil. Belli çalışmalar yaparsınız ve belli bir yönelim belirlersiniz. Bu yönelim bağlamında yaptığınız çalışmalar belli süreçler sonucunda kendisini göstermeye başlar. Biz o açıdan çok sabırlıyız. Elimizden gelen bütün temel çalışmaları yapacağız ki üniversitemiz birkaç yıl sonra bu kalite düzeyinin yükselişinin sonuçlarını hissetmeye başlayabilsin. Üniversitemiz halen 13 fakülte ile eğitim öğretime devam ediyor. Bunlara Diş Hekimliği Fakültesi eklendi. Bu kararın ardından da üniversitemizin büyüyor olmasının olumlu etkilerini her yerde gördüğümüzü söylemek mümkün."

Kaynak: AA