Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis

Türkiye’nin en modern ve en büyük sokak hayvanları geçici bakımevi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nden Hayvanseverleri Sevindiren Tesis
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un daveti üzerine İvrindi sınırlarında kalan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunan hayvan derneklerinin yöneticileri, beş yıldızlı tesis için teşekkür etti. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi inşaat sahasındaki inceleme gezisine Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Birol Şahin ile Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ayşın Şirvancı, Çevre Koruma ve Denetim Şube Müdür Vekili Volkan Karateke, Balıkesir Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Makbule Oğuzkut ve yönetim kurulu üyeleri, Balıkesir Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Belkıs Biçer ve yönetim kurulu üyeleri, Kıyı Ege Marmara Hayvanları ve Doğayı Koruma Yaşatma Derneği Başkanı Hamdi Kavak ile Balıkesir ve körfez bölgesinden hayvanseverler katıldı.

TÜRKİYE’DE EŞİ BENZERİ YOK

Körfez yolu üzerinde İvrindi ilçe sınırlarında kalan 20 dönümlük alanda faaliyet gösterecek olan Sokak Hayvanları Bakımevi inşaatının temeli geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen tören ile Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından atılmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, bu modern hayvan barınağının Türkiye’de örnek olacağının altını çizdi. Bu yıl tamamlanacak olan hayvan barınağıyla ilgili Orman ve su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür eden Başkan Uğur, eski olan mevcut Ovaköy’deki hayvan barınağını da modernize ettiklerini, burada yılda yaklaşık bin 500 civarında sokak hayvanının bakımının yapıldığını hatırlattı. Yeni hayvan barınağında yıl içerisinde yaklaşık 5 bin sokak hayvanının aynı anda bakım ve rehabilitesinin yapılmasını hedeflediklerini belirten Başkan Uğur, "Bu hayvan barınağı bizim hayvanlara ne kadar önem verdiğimizin göstergesidir. Bu hizmet ile İvrindi ilçemiz de bir yatırım kazanmış oluyor, Türkiye’ye örnek tesisimiz memleketimize ve ükemize hayırlı uğurlu olsun. İnsanlarımıza nasıl sahip çıkıyor isek hayvanlara da sahip çıkıyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak bu örnek tesisimize destek veren Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarını korumaya devam edeceğiz" dedi.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA 5 MİLYON LİRALIK PROJE

Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin toplam proje bedeli 5 milyon 250 bin TL. Hayvan barınağının toplam kullanım alanı 20 bin 400 metrekare, inşaat sahasında ameliyathaneler, işçi binası, sosyal tesis, karantina, posperatif, uyuz bakım ünitesi gibi birimler yer alıyor.

Yeni hayvan barınağına bilhassa yaz tatili için körfez bölgesine gidecek vatandaşların kedi ve köpek gibi hayvanlarını geçici olarak bırakabilecekleri pansiyon-otel hizmeti, evlerine dönüşte hayvanlarını bakımları yapılmış olarak alabilecekleri kaydedildi. Beş yıldızlı otel konforunda olacağı belirtilen hayvan barınağı özellikle hayvanseverler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı.

Müteahhit firma yetkilisi Tuncay Tekkeyik, hayvan barınağı inşaatını sözleşmede Aralık 2015 yazmasına rağmen Ekim ayının sonuna kadar bitirip teslim edebileceklerini söyledi.

Kaynak: İHA