Altındağ'da Elektronik Belge Yönetimi Sistemi İçin Düğmeye Basıldı

Altındağ Belediyesi, elektronik belge yönetimi sistemine geçmek için çalışmalara başladı.

Altındağ'da Elektronik Belge Yönetimi Sistemi İçin Düğmeye Basıldı
Bürokratik işlemlerdeki zaman kaybının önüne geçmek ve işlemleri daha hızlı sonuçlandırmak için projeler geliştiren Altındağ Belediyesi, elektronik belge yönetimi sistemine geçmek için çalışmalara başladı.

Belediyedeki iş ve işlemlerin hızının artırılması, hem kurum içi yazışmaların hem de diğer kurumlarla yazışmaların daha hızlı sonuçlanması hedefleniyor. Elektronik belge yönetimi sistemine geçiş için gerekli altyapıyı oluşturan Altındağ Belediyesi, sistem hakkında çalışanlarını bilgilendirdi. Altındağ Belediyesi çalışanları, hem kurum içi birimler arası yazışmaların, hem de diğer kamu kurum ve kuruluşları ile olan yazışmaların internet ortamında yapılmasını sağlayan ’elektronik belge yönetimi sistemi’nin nasıl kullanıldığını verilen eğitimlerle öğrendi.

YAPILMASI GEREKENLER ANLATILDI

Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği “elektronik belge yönetimi sistemi” konulu eğitim programına, belli periyotlarla Altındağ Belediyesi’nde görev yapan ilgili personeller katıldı.

Seminerde, yazışmaların standartlaşması, yazışmaların sevk, paraf ve onay sürelerinin kısaltılması, harcanan emek, zaman ve kırtasiye maliyetlerinden tasarruf edilmesi ve yazışmaların sağlıklı bir şekilde arşivlenmesi için yapılması gerekenler anlatıldı. 2015 sonuna kadar tüm birimlerde elektronik belge yönetimi sistemine geçilmesi öngörülüyor.
Kaynak: İHA