TÜRSAB Başkanı Ulusoy Açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmde bu yıl, 2014'ün rakamlarını yakalamayı hedeflediklerini belirterek, "İç turizmdeki canlılık biraz rahatlattı. Özellikle tatilin uzatılması da bizi rahatlattı" dedi.

Ulusoy, TÜRSAB Manavgat-Side Bölgesi Yürütme Kurulu tarafından organize edilen yemekte, üyelere birliğin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

TÜRSAB başkan adaylarını eleştiren Ulusoy, adayların, birliğin diğer üyeleri hakkında asılsız suçlamalarda bulunduğunu savundu.

Üyelerin birliklerine sahip çıkacağından şüphesi bulunmadığını belirten Ulusoy, "Benim mücadelem TÜRSAB için, siz üyelerimiz için. Ben de kenarda durmayı bilirim. Kazayla benden sonra göreve gelirlerse 3 ay sonra kıyma makinesi gibi kıymaya başlayacaklar. Ayıp. TÜRSAB'ı 16 yıldır sokağa, gazetelere taşımadım. Şimdi bunlar başkanlık derdini medyada konuşuyor. Orası medyaysa burası da TÜRSAB. Hodri meydan" ifadelerini kullandı.

Üyelerden genel kurula katılmalarını, teşkilata sahip çıkmalarını isteyen Ulusoy, "Bugüne kadar çağırdık hep geldiniz. Bu sefer TÜRSAB ve kendiniz için gelin. Mesleğinize sahip çıkın, TÜRSAB'a sahip çıkın" dedi.

- "Rus pazarında sıkıntı"

Ulusoy, daha sonra gazetecilerin turizm sezonuna ilişkin sorularını yanıtladı.

Bu yılı sıkıntılı geçirdiklerini belirten Ulusoy, özellikle Rus pazarında sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Ulusoy, Alman pazarındaki artışa rağmen Rus pazarındaki daralmanın turizm sektörünü olumsuz etkilediğini bildirdi.

Ulusoy, "Turizmde bu yıl, 2014 rakamlarını yakalamayı hedefliyoruz. İç turizmdeki canlılık biraz rahatlattı. Özellikle tatilin uzatılması da bizi rahatlattı. Bu yıl Rus pazarında yüzde 17'lik bir kaybımız olurken, Alman pazarında ise yüzde 10'luk artış oldu. İnşallah 2016'da Rus pazarı düzelir ve artış gösterir" diye konuştu.

TÜRSAB Manavgat-Side Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden de ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini söyledi.

Rusya'daki ekonomik kriz, komşu ülkelerde yaşanan savaşlar, özellikle ülkede son dönemlerdeki olumsuzluklar nedeniyle bölgede ciro ve ziyaretçi sayısında yüzde 15 ile 25 arasında daralma olduğunu anlatan Özden, bayram dolayısıyla bölgedeki tüm tesislerde yüzde 95'e ulaşan doluluk yaşandığını ancak bu tatilin ardından daralmanın devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: AA