Söke'de MYO Öğrencileri Sıkıntılı

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Söke Meslek Yüksekokulu (MYO) bünyesinde bulunan Turizm ve Otel İşletmeciliği, aşçılık, ikram hizmetleri bölümlerinde eğitim gören yaklaşık 400 öğrenci adeta çile çekmeye başladıklarını belirttiler. Söke’de İşletme Fakültesi binasında eğitim gören ve uluslararası düzeyde mutfakları dahi olan Söke MYO Turizm ve Otelcilik Bölümü öğrencileri tüm düzenlerini Söke’de kurmuşken okullarındaki 3 bölümün Kuşadası’na bağlı Davutlar Mahallesi’nde bulunan binaya taşınmasına isyan ediyor.

Söke'de MYO Öğrencileri Sıkıntılı
“GÜNLÜK 18 TL YOL PARASI”

Davutlar Mahallesi’nde öğrencilerin kalacağı yurdun olmayışı, kiralık ev bulma zorluğu, Davutlar Emine Kutlu kampüsünün Davutlar şehir merkezine olan uzaklığı büyük sıkıntı oluşturuyor. Söke’de kurulu evi bulunan veya Söke’deki yurtta kalan öğrenciler; Davutlar’da eğitimini görebilmek için günlük 10 TL, Ortaklar’dan gelen 20 civarında öğrenci ise Ortaklar’dan Davutlar’a gidebilmek için günlük 18 TL yol parasını gözden çıkarmak zorunda bırakıldı. Dersler sabah saat 08.00 civarında başlarken, öğrencilerin Davutlar’daki eğitimlerine yetişmeleri bile neredeyse imkansız hale getirildi.

Ayrıca eğitimini Söke’de yapabilmek üzere tercihini yapmış öğrencilerin, Davutlar’da eğitim görme zorunluluğunda bırakılması da ayrıca eleştiri konusu oldu.

“SESSİZ SEDASIZ ÖĞRENCİ VE BÖLÜM NAKLİNE TEPKİ”

ADÜ yönetiminin Söke MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği, aşçılık, ikram hizmetleri bölümleri için altyapıyı hazırlamadan yaptığı bu uygulamanın kendilerini zor durumda bıraktığını belirten öğrenciler, üniversitenin büyümesi ve çeşitli binaların yapımı için sürekli kampanya düzenleyip katkı veren Söke esnafını da üzdü.
Kaynak: İHA