Zeytinburnu Yeni Yeteneklerini Arıyor

Zeytinburnu Belediyesi ve Zeytinburnu Halk Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle gerçekleştirilen Kültür Sanat Kursları kayıt dönemi başladı. Her yıl yüzlerce öğrenciye tiyatro, karikatür, piyano, keman ve gitar kurslarında eğitim veren Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi, bu yıl geleceğin sanatçılarını yetiştirmek adına harekete geçti.

Zeytinburnu Yeni Yeteneklerini Arıyor
11 yaşında keman çalan Suriyeli Elend gibi yüzlerce gencin yeteneğini keşfettiği Zeytinburnu Belediyesi tarafından düzenlenen kültür sanat kurslarında yazarlık, rölyef, kaligrafi, kanun, keman, bağlama, resim, ebru, minyatür, tezhip ve fotoğrafçılık eğitimi alan gençler, ücretsiz katıldığı kurslar sayesinde hobilerini geliştiriyor. İlçede yaşayan gençlerin topluma kazandırılması, kötü alışkanlıklardan korunması ve kültür sanat faaliyetlerine yönlendirilmesi misyonuyla gençleri eğiten uzman hocalar, öğrencileri sadece eğitmekle kalmayıp onların yetenekleri doğrultusunda bir mesleğe de eğilimlerini sağlıyor.

SERTİFİKASINI ALAN İŞ HAYATINA ADIM ATIYOR

Hüsnühat, minyatür, yağlı boya, tezhip, ebru ve fotoğrafçılık kurslarında uygulamalı eğitim alan gençler, atölye çalışmaları sayesinde eserlerini sergileme fırsatını yakalarken dönem sonunda kendilerine verilen sertifikalar sayesinde iş hayatına güvenle adım atıyor.

25 yaş üstü her vatandaşın başvurabileceği kurslar şöyle: “Bağlama, gitar, piyano, kanun, kemençe, keman, ney, diksiyon, ebru, fotoğrafçılık, halk oyunları, hüsnühat, karikatür, kaligrafi, minyatür, resim, tezhip, yağlı boya, rölyef, yazarlık, Osmanlı Türkçesi ve tiyatro.”

15 Ekim tarihine kadar başvuru yapabilecek Zeytinburnu Kültür Sanat Kurslarına kayıt yaptırmak isteyen vatandaşların (0)212-413-11-11 numarasını arayabileceği belirtildi.
Kaynak: İHA