Sulukule, Geleceğin Müzisyenlerini Yetiştiriyor

Bu yıl 200 çocuğa ücretsiz viyola, çello, piyano, flüt, gitar, müzik teorisi, solfej ve toplu çalma derslerinin verileceği Sulukule Sanat Akademisi'ne başvurular başladı

İSTANBUL - Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in hayata geçirdiği ve çocuklara ücretsiz viyola, çello, piyano, flüt, gitar, müzik teorisi, solfej, toplu çalma derslerinin verileceği Sulukule Sanat Akademisi'ne başvurular başladı.

Sulukule Sanat Akademisi'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da birçok ünlü sanatçının yetiştiği ve büyüdüğü semtlerden olan Fatih ilçesindeki Sulukule, geleceğin sanatçılarının eğitim aldığı bir merkez haline geliyor.

Geçen yıl 105 çocuğun keman, viyola, çello, piyano, flüt, gitar, müzik teorisi, solfej ve toplu çalma dersleri aldığı akademiye katılmak isteyenler, belediyenin internet sitesindeki (fatih.bel.tr) formu doldurarak, başvuru yapılabilecek.

Bu yıl 7-14 yaş arasındaki 200 çocuğun eğitim alacağı akademiye girmek isteyenler, 10 Ekim'de üniversitelerin konservatuvarlarında görevli profesörlerin öncülüğünde gerçekleştirilecek sınava katılacak.

Konservatuvar seçmelerindeki gibi zorlu bir sürecin ardından sınavı başarıyla tamamlayan çocuklar, 2 saati müzik teorisi ve 1 saati çalgı olmak üzere haftada 3 saat gerçekleştirilecek derslerin yanı sıra, ek olarak, gelecek dönemde 3 saat orkestra dersi alacak.

Derslerin yarı zamanlı konservatuvar eğitimi şeklinde 2 yıllık dönemde, 4 aylık 2 kur halinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

- "Roman çocuklarının Allah vergisi yeteneklerini eğitimle buluşturmak istiyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, çocukların yeteneklerini geliştirebilmeleri için Sulukule Sanat Akademisi'ni hayata geçirdiklerini belirtti.

Akademide çocukların pratik ve teorik dersler alacağı bilgisini veren Demir, "Burada yaşayan Roman çocuklarının Allah vergisi yeteneklerini eğitimle buluşturmak, bütünleştirmek, önlerinin açılmasını sağlamak istiyoruz. Bu kurslar, sadece Roman çocuklarına değil, İstanbul'daki tüm çocuklara açık" ifadelerini kullandı.

Demir, akademide ders alan çocukların, onları geleceğe taşıyacak eğitime ve kültüre sahip olacağını kaydederek, "Hedefimiz buydu ve geçtiğimiz yıldan itibaren projenin meyvelerini almaya başladığımız için mutluyuz" değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA