Poyrazköy Davasında Tüm Sanıklara Beraat Talebi

Poyrazköy davasında mütalaasını açıklayan savcı, Emekli ve muvazzaf askerlerin aralarında bulunduğu, 83 sanığın beraatini talep etti.

Poyrazköy Davasında Tüm Sanıklara Beraat Talebi
Kafes Eylem Planı, Amirallere Suikast ve Poyrazköy’de ele geçen mühimmatlara ilişkin aralarında emekli Koramiral Kadir Sağdıç ve Koramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü’nün de bulunduğu 84 sanıklı davada savcı mütalaasını açıkladı.

Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasına mütalaasını sunan savcı, Adli Tıp Kurumu’ndan 26 Mayıs 2015 tarihinde dijital delillerle ilgili rapor alındığını hatırlattı.

Raporda ‘davada yer alan dijital delillerin içinde hayatın olağan akışına aykırılıklar bulunduğunun’ belirtildiğini ifade eden savcı, soruşturma sürecinde Poyrazköy’deki aramalarda bulunan mühimmatlarla sanıkların bağlantısının tespit edilemediğini belirtti.



"SANIKLARA DAİR İZ YOK"

Savcı, ‘iletişim tespiti kayıtlarına göre sanıkların suç tarihleri içerisinde mühimmatların bulunduğu bölgede herhangi bir görüşme sinyalinin belirlenemediği’ tespitinde bulundu. Ele geçirilen mühimmatlar üzerinde sanıklara dair herhangi bir iz bulunmadığına dikkat çeken savcı, sanıkların telefon görüşmelerinde de somut suç unsuruna rastlanmadığını belirtti.

Sanıklar hakkında yapılan ihbarların da sağlıklı bir delil olmadığını belirten savcı, mütalaasında ‘ihbarların tek başına mahkumiyet hükmüne gerekçe olamayacağı anlaşılmıştır’ dedi.

Mütalaada, ‘hükümeti yıkmaya teşebbüs’, ‘Terör örgütü üyeliği’ ve ‘patlayıcı madde bulundurmak’ suçlarından yargılanan 83 sanığın beraatini talep eden savcı, dava sürecinde hayatını kaybeden sanık Sadettin Doğan hakkındaki davanın ise düşürülmesini istedi.

Savcı, Poyrazköy davasında ‘sahte delil üreten kişi ya da kişiler’ hakkında gereğinin yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi.

Kaynak: İHA