Organları 3 Hastaya Umut Oldu

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2015 yılında 2. organ bağışı gerçekleşti. Turgutlu’da beyin ölümü gerçekleşen Emine Yıldırım’ın organları ailesi tarafından bağışlandı ve 3 hastaya umut oldu.

Organları 3 Hastaya Umut Oldu
Beyin kanaması tanısıyla Turgutlu Devlet Hastanesi yoğun bakımında tedavi altına alınan Emine Yıldırım’ın (53) beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi organlarını bağışlama kararı aldı. Emine Yıldırım’ın karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’nde bir hastaya, böbrekleri de İzmir Atatürk Araştırma Hastanesi’nde organ bekleyen iki hastaya nakledilecek.

Emine Yıldırım’ın kardeşi Mehmet Gülbelli, karar verirken zorlandıklarını ancak doğru bir karar verdiklerini belirtirken" Biz acı çekiyoruz ama yeni hastalara umut olmakta bir yanımızı mutlu kılıyor. Ablamın anıları bu umut bekleyen hastalarda yaşar, umut arayan hastalara şifa olur. Mantıklı düşündüğümüz zaman belki onu kaybetmiş oluyoruz. Ama onun hatırasının bir başkasında yaşamasının faydasını göreceğiz. Hem üzülüyorum hem de seviniyorum" dedi.

Emine Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım ise annesini kaybetmesinin üzüntüsünü yaşarken organlarını bağışlamanın kendilerini bir nebze de olsa rahatlattığı belirtti.

Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sabri Taşçıoğlu da Yıldırım’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesinin duyarlı davrandığını ve organlarını bağışladığını söyledi.

Taşçıoğlu, hastanın yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ettiği sırada beyin ölümünün gerçekleştiğini ifade ederek, "Karaciğeri ve börekleri alınacak ve İzmir Kent Hastanesi ile İzmir Atatürk Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde organ bekleyen 3 hastaya nakledilecek" bilgisini verdi.
Kaynak: İHA