Mekke'de Bayram Öncesi Son Cuma

MEKKE - İslam’ın beş şartından biri olan hac ibadetini yapmak için Mekke'de bulunan yüz binlerce hacı adayı, Kurban Bayramı öncesi son cuma namazını Kabe'de kıldı.

Sabah namazı öncesi Mescid-i Haram'ı dolduran hacı adayları, cuma vaktine kadar 40 dereceyi aşan sıcaklığa rağmen tavaf yaptı.

Sabah namazının ardından Kabe’ye gelen binlerce hacı adayı ise Mescid-i Haram’a girmeyi başaramadı ve cuma namazını Kabe'nin çevresindeki alan ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı.

Cuma namazı çıkışı ise aşırı kalabalık nedeniyle trafik kilitlendi. Hacı adayları, araç bulmakta zorlanınca kaldıkları otellere yürüyerek gitmek zorunda kaldı.

- İslam alemine çağrı

Kabe imamı, cuma hutbesinde, İslam aleminin Mescid-i Aksa için bir araya gelmesi gerektiğini söyledi.

Mekke’nin hayırlı ve mübarek bir belde olduğunu ifade eden imam, ''Hepiniz hoş geldiniz. Burası Allah’ın evi, Peygamber Efendimizin doğduğu belde, hepimizin kıblesidir'' dedi.

Mescid-i Aksa’da yaşananlara dikkati çeken kabe imamı, burayı savunmanın sadece Filistinlilere mahsus olmadığı ve onların üstesinden geleceği bir sorun da olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Mescid-i Aksa’yı savunmak bütün Müslüman toplulukların görevidir. Mescid-i Aksa için bütün Müslümanların var gücüyle savaşması lazım. Siyasi, maddi, manevi her türlü imkanlar kullanılmalıdır. Her türlü kurum bu savunmada bulunmalıdır. Ancak bu şekilde zalimlere hadleri bildirilir ve Allah’ın izniyle zafer elde edilir."

Kaynak: AA