Londra Moda Haftası Başladı

LONDRA - Türk modacıların da yeni koleksiyonlarının tanıtıldığı Londra Moda Haftası başladı.

İngiltere'nin başkenti Londra'nın eğlence ve sanat merkezlerinden Soho semtindeki Brewer Sokağı otoparkında bu yıl 62'ncisi yapılan moda haftasının ilk gününde, Türk modacı Bora Aksu İlkbahar-Yaz 2016 koleksiyonunu tanıttı.

"Bahçe" temalı yeni koleksiyonunu, çocukluğunda İzmir'in Gümüldür ilçesinde geçirdiği yazlık evinden kalan hatırlar, güneş ışığı, Ege Bölgesi'nin renkli bitki örtüsü, bölgede yetişen limon, portakal, nar, incir ve zeytin ağaçlarından esinlenerek hazırlayan Aksu, tasarımlarında kuş tüyü hafifliğindeki kumaşlar, ipek tül, organze ve nakış işlemeler kullandı.

Koleksiyonun hazırlık aşamasında ise 20'nci yüzyılın başlarında çektiği fotoğraflarla ünlenen İngiliz sanatçı Etheldreda Laing'in Oxford'daki evinin bahçesinde çekilen renkli fotoğrafların kendisine esin kaynağı olduğunu ifade eden Bora Aksu, beyazın tonları, yumurta sarısı, toz pembe, mercan, portakal ve fuşya gibi renkleri tercih etti.

Bora Aksu defilesindeki mankenlerin el ve yüzlerinde çiçek desenli dövmeler yer alırken, koleksiyonda kullanılan ayakkabılar ise bir Türk ayakkabı markası tarafından sağlandı.

Aksu, 2003 yılından bu yana her yıl Londra Moda Haftasına katılıyor. 22 Eylül'e kadar sürecek Londra Moda Haftasına, Erdem Moralıoğlu, Aslı Polat gibi Türk modacıların yanı sıra, yaklaşık 30 ülkeden 110 tasarımcı katılıyor.

Moda haftasında ayrıca, Paul Smith, Jasper Conran, Orla Kiely, Hunter Original, Vivienne Westwood, Burberry gibi markalar ve modacılar yeni koleksiyonlarını tanıtacak.

Art-deco mimarisiyle 1929 yılında inşa edilen iki katlı Brewer Sokağı otoparkı, Londra'daki birçok farklı sanat etkinliğine ev sahipliği yapıyor.

Kaynak: AA