Kaymakam Öner TARİŞ'i Ziyaret Etti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Kaymakam Hüseyin Öner 76 Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifini ziyaret etti. Burhaniye Tariş Başkanı Fikret Akova ve Müdür Emrah Öztürk’ün kapıda karşıladığı Kaymakam Hüseyin Öner’e Tariş’in çalışmaları ile bilgiler verildi.

Kaymakam Öner TARİŞ'i Ziyaret Etti
Kaymakam Hüseyin Öner, ziyaretlerine devam ederken, dünkü durağı da 76 Nolu Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi oldu. Ziyaret sırasında, Fikret Akova, Tariş çalışmaları hakkında kaymakam Öner’i bilgilendirdi. Zeytin ve zeytinyağında Ege bölgesinin en önemli merkezi olan Tariş’in her geçen gün geliştiğini ve büyüdüğünü söyleyen Akova,” Edremit Yeşil Zeytinin, Ayvalık ise Zeytinyağının bölgesel işaretlerini aldı. Oysa biz, Ticaret Odaları aracılığıyla tek bir bölgesel işaret alarak Körfez zeytin ve zeytinyağı olmasını istedik ama bu isteklerimiz ve çabalarımız sonuç bulmadı. Sezon dışı 25 personelimiz vardır. 1800 üyesi bulunan Tariş bölgede önemli bir aktördür. TARİŞ olarak hiç kuruma borcumuz yok. Sadece Tariş’in Kipa arkasında bulunan fabrikasının önünde bulunan arsayı almak için kredi çekmiştik. Bu krediyi de, elde ettiğimiz kira gelirleri ile karşılıyoruz. Tariş olarak kredi borcumuz dışında borcumuz yok. 2 fabrika ile çiftçimize ve üreticilerimize katkı sağlıyoruz" dedi.

Kaymakam Hüseyin Öner ise, "Bu güne kadar görev yaptığım birçok yerde bu tip kuruluşlar genellikle borç içinde yüzerdi. Ancak, Burhaniye göreve başladığımda bana ziyarete gelen kurum ve kuruluşları tek tek ziyaret ederek bilgi alıyorum. Tariş başkanı Fikret Akova ve yönetim kurulu ile çalışanlarını kutluyorum. Hem yatırım yapıyorlar, hem de borcu yok. Edremit ve Ayvalık’ın aldıkları işaret tescilleri konusunda Burhaniyeli firmalar her ürettikleri malın üzerlerine bence Burhaniye Zeytininden üretilmiştir dese, vatandaş nerenin yağını yediğini bilir ve Burhaniye olarak kendi kendine büyür Burhaniye’nin önemli geçim kaynağının zeytincilik ve turizm olduğu biliniyor. Bunun yanında, Burhaniye’de çok iyi işler yapılıyor. Yapılan bu işler sayesinde inşallah daha iyi seviyelere çıkacaklarına inanıyorum. Bizlerde elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.

Kaynak: İHA